Politerno > Україна і світ > Богдан не хотів, щоб продовжувалося слідство справ щодо Майдану, Януковича і Ко – Горбатюк

Богдан не хотів, щоб продовжувалося слідство справ щодо Майдану, Януковича і Ко – Горбатюк

  • 3 Листопада, 2019
  • 1378 Переглядів
  • 0

Глава Офісу президента України Андрій Богдан хотів зупинити розслідування злочинів під час Революції Гідності і економічні злочини Віктора Януковича та його оточення.

Про це заявив ексначальник Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв’ю “Прямому“.

За словами Горбатюка, Богдан говорив про це наприкінці зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

“Він (Богдан – ред.), не знаючи про суть (розмови під час зустрічі Горбатюка і Зеленського – ред.), сказав: “Не розслідувались справи, не розслідувалися стосовно вбивств правоохоронців. Я ж вам казав, Володимир Олександрович”. А він (Зеленський – ред.) каже: “Як же не розслідувались, якщо мені тільки що доповіли, що є результати?”. “Значить, тоді вже не треба розслідувати. Все розслідувано – і вбивства протестувальників, і вбивства правоохоронців. Значить, все, далі не треба розслідувати”.

“Та ні, кажу, треба розслідувати, і багато ще до завершення. І, в першу чергу, стосовно організаторів, і потрібні зміни в закон. І це саме питання президента щодо внесення змін в закон, який розблоковує можливість застосування заочного судочинства”, – зазначив Горбатюк. 

“Плюс ще злочинна організація Януковича, економічні злочини підлягають розслідуванню”, – додав він.

На це, за словами Горбатюка, Богдан заявив: “Та ні, про що ви розказуєте? Які економічні злочини? Про що ви розказуєте?. … Це не питання президента. Будете розповідати новому генеральному прокурору”.

За його словами, Богдан говорив це серйозно.

“Я, можливо, перебільшую з точки зору емоційної, але суть така була”, – підсумував Горбатюк. 

Нагадаємо, нещодавно Горбатюк заявив, що Управління спецрозслідувань Генпрокуратури займалося розслідуванням справи, де фігурував глава Офісу президента Андрій Богдан.

Йдеться про праву, у якій були прийняті судові рішення, які не могли насправді бути прийняті ні за яких умов.

За словами Горбатюка, “вони поклали на Україну 3,2 мільярди гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Російській Федерації. За цією справою вже більше року ми підготували проекти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є ряд осіб, які сприяли прийняттю рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана”. 

За іншими даними, слідство вважає, що Богдан сприяв винесенню судами рішень про незаконне стягнення з України 3,1 мільярда гривень за держгарантіями корпорації “Єдині енергетичні системи України” перед Міністерством оборони Росії. Такий крок було зроблено для притягнення до кримінальної відповідальності ексголови ЄЕСУ та лідера партії “Батьківщини” Юлії Тимошенка.

23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка.

Читайте також: Тетяна Чорновол: Богдан і Рябошапка міцно пов’язані спільними злочинами в уряді Азарова

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE