Politerno > Україна і світ > Луценко припиняє повноваження нардепа – ЗМІ

Луценко припиняє повноваження нардепа – ЗМІ

  • 4 Листопада, 2019
  • 2760 Переглядів
  • 0

Народний депутат з фракції “Європейської Солідарності” Ірина Луценко написала заяву про дострокове складання повноважень за станом здоров’я.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело в апараті Верховної Ради.

Джерело уточнило, що документ надійшов у апарат Ради минулої п’ятниці, 1 листопада.

За даними джерела, Луценко написала заяву через стан здоров’я та планує працювати у парламенті найближчого пленарного тижня.

Про рішення Луценко скласти мандат лідер партії “ЄП” Петро Порошенко поінформований, зазначив співрозмовник.

У разі, якщо заяву Ірини Луценко буде підтримано ВР, до складу парламенту увійде №26 списку “Європейської солідарності” Ірина Никорак – депутатка Київради, близька до скандального забудовника Вадима Столара. За даними УП, саме за його “протекцією” Никорак опинилась у списку “ЄС”.

29 серпня новообрана Верховна Рада звільнила Юрія Луценка з посади генпрокурора і призначила замість нього ексчлена НАЗК Руслана Рябошапку.

Наприкінці вересня стало відомо, що після звільнення з посади Луценко, на тлі скандалу з імпічментом Трампа, який спровокував постачання дезінформації від Луценка на адресу Руді Джуліані, поїхав у Велику Британію на курси англійської мови. За даними прес-секретаря Луценка, курси англійської триватимуть півтора місяці.

Також стало відомо, що колишній та чинний генпрокурори Віктор Шокін та Юрій Луценко “злили” Дональду Трампу компромат на його потенційного конкурента на президентських виборах 2020 року – демократа Джо Байдена.

Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо ексгенпрокурора Юрія Луценка за зловживання владою чи службовим становищем. За словами Луценка, справа НАБУ присвячена нібито винесенню догани його заступнику. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE