Politerno > Україна і світ > СБУ сперечається з Луценком щодо нових обставин у справі Гандзюк

СБУ сперечається з Луценком щодо нових обставин у справі Гандзюк

  • 15 Серпня, 2019
  • 898 Переглядів
  • Comments Off

СБУ приховувала матеріали допитів, які могли розширити кількість замовників нападу на Катерину Гандзюк.

Про це генпрокурор Юрій Луценко сказав в інтерв’ю “Цензор.НЕТ”

“Ми планували закінчити слідство не пізніше минулої п’ятниці, і вручити Мангеру матеріали для ознайомлення. Але з’явилася нова людина, яка імовірно дасть нові свідчення, які ймовірно розширять кількість учасників змови”, – повідомив Луценко.

У свою чергу у Службі безпеки України заявили, що не приховувала жодних матеріалів у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

“СБУ не приховувала жодних матеріалів, які могли розширити кількість замовників нападу на Катерину Гандзюк. Таким чином твердження Генерального прокурора України, поширене у мережі Інтернет, є помилковим”, – йдеться в повідомлені СБУ.

“СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури продовжує вживати всі можливі і необхідні заходи з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування обставин нападу на Катерину Гандзюк”, – додали у відомстві.

В СБУ відзначили, що 5 березня допитали свідка, який розповів, що, за словами іншої особи, в липні 2018 року у Херсоні кілька осіб обговорювали варіанти насильницького впливу на Гандзюк. Силовики відразу розпочали перевірку цих слів.  

Протокол допиту свідка долучили до матеріалів кримінального провадження за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера й Олексія Левіна (Москаленка) у вчиненні злочину проти Гандзюк, а його копії – до справ обвинувачених у вчиненні нападу на Гандзюк екс-учасника АТО Сергія Торбіна та інших осіб, та до справи обвинуваченого екс-помічника нардепа Ігоря Павловського.

В СБУ заявляють, що матеріали зазначених кримінальних проваджень надали стороні захисту нападників на Гандзюк.

Крім того, СБУ супровідними листами надсилала ці матеріли до Генпрокуратури для підтримання державного обвинувачення.

Нагадаємо, п’ятеро обвинувачених у замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством.

Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6,5 років позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука – на 6 років в’язниці, повідомляє агенція “Українські новини”.

Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали вирок – 4 роки ув’язнення, Віктор Горбунов – 3 роки.

Обвинувачені визнали свою провину, а прокуратура змінила їм підозру з убивства на умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте також: Фігурант справи про вбивство Гандзюк йде на вибори з рекламою “Слуги народу” і 95 кварталу (Фото)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE