Politerno > Україна і світ > Усі обвинувачені зі справи Гандзюк визнали провину, вирок буде 6 червня

Усі обвинувачені зі справи Гандзюк визнали провину, вирок буде 6 червня

  • 4 Червня, 2019
  • 1222 Переглядів
  • Comments Off

Усі п’ятеро обвинувачених у замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Відзначається, що це сталося на засіданні в Покровському райсуді Дніпропетровської області 3 червня.

“Усі п’ятеро обвинувачених на запитання судді Олени Чорної відповіли, що визнають свою провину й підтверджують свою згоду на укладення угоди зі слідством. Їхні захисники також зазначили, що угоди відповідають чинному законодавству”, – повідомляє видання.  

За даними обвинувачення, підозрюваний в організації нападу на Гандзюк Сергій Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших обвинувачених – Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова – до участі в замаху.

Сторона обвинувачення просить засудити Торбіна до 6 років і 6 місяців позбавлення, Грабчука – до 6 років, Вишневського та Васяновича – до 4 років, Горбунова – до 3 років в’язниці.

Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Наступне засідання заплановане на 6 червня.

Нагадаємо, 7 травня ГПУ затвердила та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п’ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

У Києві, 18 травня, біля Адміністрації Президента відбулася акція “Хто замовив Катю Гандзюк?”, її учасники вимагали встановити і покарати замовників убивства громадської діячки з Херсона.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE