Politerno > Україна і світ > Захист Мангера в суді у справі Гандзюк скаржиться, що обвинувачення “забуло” про Рищука, який “провалив поліграф”. Відео

Захист Мангера в суді у справі Гандзюк скаржиться, що обвинувачення “забуло” про Рищука, який “провалив поліграф”. Відео

  • 14 Липня, 2020
  • 916 Переглядів
  • 0

Обвинувачення у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк не згадує про ексзаступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука, хоча його результат на поліграфі дає підстави робити це.

Про це адвокат Владислава Мангера, підозрюваного у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, заявив у суді, повідомляється у групі “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

“Владислав Мангер вже почав звалювати свою провину на інших своїх колег-замовників. От відео, де адвокат Мангера Дмитро Ільченко розповідає, що в усьому винен один Рищук”, – йдеться в коментарі до відео.

У той же час активісти не коментують, чому справді ані Євген Рищук, ані його колишній начальник, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв не згадуються прокурорами під час слухань.

Як відомо, 11 червня прокуратура відновила досудове слідство у справі Олексія Левіна (Москаленка) та Владислава Мангера. 19 червня останнього взяли під варту і за кілька днів прокуратура оголосила про завершення слідства.

Слід нагадати, що більшість експертів пов’язували залучення Мангера до справи про вбивство активістки напередодні президентський виборів задля дескредитації опонентки Петра Порошенка лідерки “Батьківщини” Юлії Тимошенко, так як Мангер балотувався до облради від її партії. До цього, підозрюваним вважався голова ОДА Херсонщини Гордєєв, його заступник Рищук і колишній помічник нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука Ігор Павловський, – усі представники БПП (партії експрезидента Петра Порошенка). Згодом уся увага змістилася саме на Менгера.

Як повідомило “Слідство.Інфо” з посиланням на відео розмови Левіна з іншою людиною, яке опинилося у розпорядженні проекту, заступник голови Херсонської облдержадміністрації просив підозрюваного в організації убивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна “якось покарати” активістку та обіцяв заплатити за це.

У свою чергу чинний тоді генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що слідство немає жодних доказів причетності голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва до вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Журналісти також встановили, що екс-помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні.

Владислав Мангер і раніше говорив про генерала СБУ Данила Доценка, як про замовника нападу на Катерину Гандзюк. Він заявляв, що напад на активістку став наслідком протистояння СБУ та поліції на Херсонщині.

Мангер двічі відмовлявся давати покази СБУ, але заявляв про готовність свідчити Національній поліції та Державному бюро розслідувань, а також пройти поліграф.

Він заявляв, що активістка Катерина Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з президентом Петром Порошенком.

Батько Катерини Гандзюк заявляв, що президен Петро Порошенко особисто сприяв вилученню доказів проти Гордєєва та Рищука. 

Заступивши на пост президента, Володимир Зеленський звільнив з посад трьох начальників департаментів СБУ, у тому числі і Данила Доценка.

20 січня 2010 року правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція “БПП”) Ігоря Павловського, обвинуваченого у справі Катерини Гандзюк, за підозрою у керівництві злочинною організацією.  

Офіс генпрокурора і Служба безпеки України провели обшуки у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його ексзаступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Офіс генпрокурора та прокуратура Херсонської області спільно з СБУ повідомили про підозру 4 членам злочинної організації, яка вчиняла в області насильницькі дії щодо залякування громадян.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE