Politerno > Україна і світ > Справа Гандзюк: Павловського затримали, у Мангера, Рищука і Гордєєва провели обшуки

Справа Гандзюк: Павловського затримали, у Мангера, Рищука і Гордєєва провели обшуки

  • 20 Січня, 2020
  • 984 Переглядів
  • 0

Правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція “БПП”) Ігоря Павловського, обвинуваченого у справі Катерини Гандзюк, за підозрою у керівництві злочинною організацією.

“Повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Його затримано в порядку статті 208 КПК України”, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Співрозмовник “Української правди” у правоохоронних органах зазначив, що мова йде саме про Павловського.

Павловський колишній помічник нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція “Блоку Петра Порошенка”), його обвинувачують у приховуванні інформації про напад на Гандзюк. 

ZN.UA з посиланням на високопоставлені джерела в правоохоронних органах повідомляє, що адвокати і лікарі Павловського намагаються захистити його від перевезення до Києва.

Підозрюваного нібито мають доставити до Печерського райсуду Києва, де прокурори проситимуть заарештувати його на 2 місяці.

Місцеве видання “Мост” пише, що Павловському стало зле і його забрала швидка допомога. Джерела повідомили, нібито у нього трапився інсульт.

Також стало відомо, що Офіс генпрокурора і Служба безпеки України провели обшуки у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його ексзаступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

“Навіть не хочу про це говорити. Були обшуки. Прийшли о 8 ранку. Ставили питання, чи знаю я Левіна. А я Левіна не знаю, ніколи з ним не був знайомий і не бачив його ніколи у житті. Але провели обшук, як зазвичай. У нас у сім’ї це вже звично, на жаль. Не вилучали нічого. Бо що в мене можна вилучити?”, – заявив Рищук.

За даними джерел УП, на даний момент 9 особам повідомили про підозру.

Крім того, на підставі постанов слідчих суддів провели більше 30 обшуків, під час яких вилучили вогнепальну зброю та інші речі.

ЗМІ також повідомляють, що під відпрацювання силовиків потрапили члени злочинного угруповання “Москалів”, учасник якого Олексій Левін (Москаленко) тривалий час перебуває у міжнародному розшуку як організатор нападу на Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у понеділок, 20 січня, офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов’язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський.

Зловмисники під його керівництвом “вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна”.

Крім того, правоохоронці проводили обшуки “з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE