Politerno > Україна і світ > Гончарук подав завідомо недостовірні відомості у декларації, – Дубінський

Гончарук подав завідомо недостовірні відомості у декларації, – Дубінський

  • 20 Січня, 2020
  • 905 Переглядів
  • 0

Народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський звернувся з депутатським запитом до голови Нацагентства з протидії корупції Олександру Новикову для перевірки декларації прем’єр-міністра Олексія Гончарука за 2018 рік. У ній містяться недостовірні дані.

А саме: в розділі 11 «Доходи, в тому числі і подарунки» Гончарук зазначив, що отримав дохід в розмірі 1,79 млн грн під виглядом заняття підприємницькою діяльністю, де джерелом доходу вказав себе особисто – «Гончарук Олексій Валерійович».

«Це не відповідає дійсності, оскільки реальним джерелом доходу був Офіс ефективного регулювання BRDO (Better Regulation Delivery Office), де він працював за основним місцем роботи і отримав офіційний дохід за аналогічний період в розмірі 60,7 тис. гривень. Таким чином Олексієм Гончаруком були легалізовані кошти по виглядом надання послуг, які він відобразив у декларації за 2018 рік, і він навмисне вказав недостовірні дані з метою незвернення уваги з боку антикорупційних органів до джерел виплат і приховування їх походження», – підкреслюється в офіційному зверненні народного депутата.

Попутно він наповнив, подача завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів (42,5-51 тис. Гривень), громадських робіт на 150-240 годин або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю до 3 років.

У зв’язку з тим, що зазначений прем’єром дохід від підприємницької діяльності має ознаки фіктивності, Олександр Дубінський попросив НАЗК (на підставі ст. 15, п.5 ст.17 закону «Про статус народного депутата»):

  • провести ретельну перевірку декларації про доходи Олексія Гончарука за 2018 рік;
  • у разі виявлення фактів, зазначених у депутатському запиті, залучити прем’єра до відповідальності, згідно з чинним законодавством;
  • провести перевірки законності отриманих Олексієм Гончаруком доходів від підприємницької діяльності в 2018-2019 роки, а також джерела їх походження.

Додатково Дубінський попросив відправити матеріали про ухилення від оподаткування з боку Гончарука і пов’язаних з ним підприємств і організацій для перевірки до Державної податкової служби.

Читайте також: У діях Зеленського зафіксували корупційне правопорушення

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE