Politerno > Україна і світ > У діях Зеленського зафіксували корупційне правопорушення

У діях Зеленського зафіксували корупційне правопорушення

  • 20 Січня, 2020
  • 2072 Переглядів
  • 0

Відомий блогер та журналіст Юрій Бірюков на своїй сторінці у Facebook стверджує про те, що Президент України Володимир Зеленський вчинив адміністративне правопорушення, передбачене частиною другою статті 52 Закону України “Про запобігання корупції”, а саме: не подав до НАЗК декларації у зв’язку із суттєвою зміною у майновому стані, а саме придбання майна/послуг на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Володимир Зеленський зобов’язаний був у десятиденний строк з моменту  придбання майна/послуг письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. Мова йде про його поїздку до Оману. 

Подаємо текст посту Юрія Бірюкова у перекладі.

Тут ось страшно хочеться задати питання Віталій Шабунін з Центру протидії корупції. Ні, ну правда, без сарказму.

Віталій, Вам як? Нічого й ніде не пече? Корупції не спостерігаєте? З деклараціями все тепер добре? Точно точно?

Тут просто така справа. У нас в країні є реєстр електронних декларацій держслужбовців. Цей реєстр, як і самі декларації … ну, їх при минулій владі зробили. Там були якісь дивні рухи тіла по розробці програмного забезпечення, потім довгі гойдалки запуску, то-це. Але факт залишається фактом – реєстр є.

Так, декларації Володимира Зеленського там є. І останнє оновлення декларації там за 3 січня. Ось тільки, як ми всі знаємо, Зеленський був в Омані. І як нам люб’язно повідомила офіційна сторінка ОП – він там був за свої гроші.

І ось тут питання … Якби він полетів в рамках державного або робочого візиту, то всі витрати б оплачувала держава. Але і Юлія Мендель, прес-секретар, і Андрій Єрмак, помічник президента, в унісон говорять про приватний візит. За який хтось платив гроші. Або Зеленський … або ще хто.

Рівно сьогодні опівночі закінчився термін подачі змін до декларації, якщо сума витрат перевищила 100 000 гривень. А змін до декларації немає …

І, здається у нас президент порушив Закон України. І, здається, у нас президент – корупціонер.

Віталій Вікторович, як так? Змін в декларації – ні. Збурень Центру протидії корупції – ні.

Читайте також: Джерела в ОП підтверджують зустріч Зеленського з Сурковим в Омані – Скороход

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE