Politerno > Україна і світ > Справа Гандзюк: у Херсоні проходять обшуки із БТРами

Справа Гандзюк: у Херсоні проходять обшуки із БТРами

  • 20 Січня, 2020
  • 945 Переглядів
  • 0

В цілях припинення діяльності злочинної організації правоохоронці проводять обшуки у Херсоні.

Керівником ОЗУ виявився Ігор Павловський, колишній помічник нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція “Блоку Петра Порошенка”), якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк. 

“20 січня 2020 року у місті Херсоні та інших населених пунктах області проводиться спецоперація з метою припинення діяльності злочинної організації, яка вчиняла в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна. Повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Слід зазначити, що обвинувальний акт щодо вказаної особи вже перебуває на розгляді Приморського районного суду м. Одеси з угодою про визнання його винуватості у заздалегідь не обіцяному приховуванні нападу на Катерину Гандзюк”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Про підозру також повідомляють іншим членам злочинної організації.

Прокуратура пише, що розпочала обшуки “з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк”.

Нагадаємо, п’ятеро обвинувачених у замаху на херсонську активістку Катерину Гандзюк визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством.

Координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6,5 років позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука – на 6 років в’язниці, повідомляє агенція “Українські новини”.

Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали вирок – 4 роки ув’язнення, Віктор Горбунов – 3 роки.

Обвинувачені визнали свою провину, а прокуратура змінила їм підозру з убивства на умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте також: СБУ сперечається з Луценком щодо нових обставин у справі Гандзюк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE