Politerno > Україна і світ > Винесено вирок організаторам вбивства Гандзюк: Мангер і Левін отримали по 10 років

Винесено вирок організаторам вбивства Гандзюк: Мангер і Левін отримали по 10 років

  • 26 Червня, 2023
  • 458 Переглядів
  • 0

Дніпровський суд Києва оголосив вирок у справі нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк – обвинувачений замовник нападу Владислав Мангер та організатор Олексій Левін (Москаленко) отримали по 10 років ув′язнення.

Про це йдеться у трансляції судового засідання, ЮК “Міллер”.

Адвокати у справі херсонської активістки Катерини Гандзюк зазначили, що це максимальна міра покарання, можлива в межах статті, за якою судили обвинувачених.

“Суд визнав, що саме Владислав Мангер та Олексій Левін замовили та організували напад на Катерину. Усі наведені нами аргументи, докази і обгрунтування довели: це був спланований напад на активістку — щоб її залякати. В результаті нанесені травми спричинили смерть.”, – зазначили адвокати.

Також обвинувачені мають сплатити 15 млн грн за завдану моральну шкоду батькам та чоловіку Гандзюк. Суд повністю задовольнив умови цивільного позову потерпілих і зобов‘язує обвинувачених сплатити солідарно цю суму.

У захисту є 30 днів, щоб оскаржити вирок. Після — він набере законної сили. 

Нагадаємо, посольство України в Ізраїлі звинуватило Тель-Авів у чіткій проросійській позиції та закликало стати на правильний бік історії, через цю заяву МЗС Ізраїлю має намір викликати українського посла.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE