Politerno > Україна і світ > “Відкат” за повернення боргу: НАБУ затримало Головка та двох заступників Труша – чому мовчить сам голова ОВА

“Відкат” за повернення боргу: НАБУ затримало Головка та двох заступників Труша – чому мовчить сам голова ОВА

  • 26 Червня, 2023
  • 5456 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської ОВА на отриманні хабара.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

“НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди”

Співрозмовники Politerno уточнили, що йдеться про Михайла Головка та заступників голови ВЦА Ігоря Дем’янчука і Ігоря Гайдука. Також нам повідомили, що в кабінеті голови Тернопільської ОВА Володимира Труша детективи НАБУ провели обшук. За словами наших співрозмовеників, у нього вилучили засоби зв’язку. Володимир Труш досі не прокоментував затримання своїх заступників.

За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради. Сума неправомірної вигоди становила 5-10% «відкату» за повернення заборгованості за виконані роботи.

Після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн Головка та двох заступників ВЦА затримали “на гарячому”.

Нагадаємо, Дніпровський суд Києва оголосив вирок у справі нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк – обвинувачений замовник нападу Владислав Мангер та організатор Олексій Левін (Москаленко) отримали по 10 років ув′язнення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE