Politerno > Україна і світ > “Укроборонпром” очолить 31-річний директор заводу – ЗМІ

“Укроборонпром” очолить 31-річний директор заводу – ЗМІ

  • 26 Червня, 2023
  • 728 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів затвердив директора Харківського заводу Малишева на посаді нового керівника відомства

Про це повідомляє «Економічна правда».

За даними видання, 24 червня, Кабмін затвердив директора Харківського заводу Малишева на посаді нового керівника відомства. Це рішення оприлюднять 26 червня, а набере чинності воно 28 червня.

За даними видання, конфлікт в оборонної галузі намітився навесні 2023 року. 21 березня Рада призначила колишнього керівника «Укрзалізниці» Олександра Камишіна міністром стратегічних галузей промисловості. В непублічних розмовах представники влади в один голос говорили, що головна мета цього призначення, як її Камишіну сформулював президент Зеленський, – навести порядок в оборонці.

Перші тижні і новий міністр, і керівник «Укроборонпрому» Юрій Гусєв переконували, що ніякого конфлікту не буде, а буде командна робота.

Щоправда, експерти на ринку і виробників, і торговців озброєнням припускали, що рано чи пізно постане питання заміни керівництва відомства.

Через три місяці після призначення Камишіна головою Мінстратегпрому стало відомо, що Гусєву в «робочій команді» оборонки більше не знайшлося місця.

Як зазначається, головною проблемою для «Укроборонпром» часів Юрія Гусєва стала ракетна програма. Минулого року були затверджені її дуже амбітні оновлені цілі.

Речниця «Укроборонпрому» Наталія Сад в коментарі Forbes сказала, що документів щодо призначення нового очільника у відомстві ще немає, «але це не означає, що вони не зʼявляться». «Я згідна вірити документам, особливо під час повномасштабної війни», – додала вона.

Крім того, від Сметаніна очікують скорочення витрат і штату управляючої структури, щонайменше на 20%. Станом на зараз утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 млн грн на рік, зазначає видання.

Герман Сметанін закінчив Харківський національний автомобільно-дорожній університет (інженер-конструктор колісних і гусеничних транспортних засобів) і Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. Сікорського (управління у сфері оборонно-промислового комплексу).

Працював інженером-конструктором у Харківському конструкторському бюро машинобудування ім. Морозова (2014-2016 роки), головним конструктором (2016-2017 роки) і головним інженером (2017-2020 роки) у Львівському бронетанковому заводі, директором з виробництва на заводі Малишева (2020-2021 роки), директором Харківського бронетанкового заводу (2021-2022 роки).

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської ОВА на отриманні хабара.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE