Politerno > Україна і світ > Нацгвардієць, який у Дніпрі розстріляв своїх колег по службі через систематичні знущання, почув вирок суду

Нацгвардієць, який у Дніпрі розстріляв своїх колег по службі через систематичні знущання, почув вирок суду

  • 23 Квітня, 2024
  • 930 Переглядів
  • 0

За публічного обвинувачення прокурорів Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону ухвалено вирок солдату-строковику Нацгвардії України.

Суд визнав його винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю.

Нацгвардійцю призначено покарання – довічне позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що 27 січня 2022 року військовослужбовець Артемій Рябчук був включений до складу варти, що охороняла територію державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» у Дніпрі.

Уночі він викрав зброю із зброярні та відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро нацгвардійців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після скоєного стрілок втік з місця несення служби, з собою забрав зброю. Невдовзі його затримали працівники правоохоронних органів.

Після інциденту нардепка Юлія Яцик повідомляла, що Артем Рябчук попередив бійку між військовослужбовцями та доповів про подію керівництву. Керівництво підрозділу не вжило жодних заходів, а навпаки, виставило солдата стукачем, через що розпочалися знущання у підрозділі.

Хлопець чекав два місяці, доки зміг заступити у варту й отримати зброю, щоб помститися кривдникам.

Читайте також: Міністр МВС пояснив, чому дезертири відкрили стрільбу після зупинки поліцейськими на Вінничині

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE