Politerno > Україна і світ > Влада “не помічає” активні бойові дії в місці розведення сил

Влада “не помічає” активні бойові дії в місці розведення сил

  • 20 Січня, 2020
  • 17887 Переглядів
  • 0

Відомий громадський активіст Валерій Авер’янов на своїй сторінці у Facebook висловив занепокоєння приховуванням влади від народу реального стану справ у місці розведення сил поблизу населеного пункту Золоте на Луганщині.

Зокрема, він пише наступне.

Щоденно в зведеннях штабу ООС ви можете прочитати, що на ділянках розведення військ N 2, 3 обстановка стабільна, тривають заходи, щодо дотримання режиму ТИША.

Зараз я хотів би звернути Вашу увагу на ділянку розведення N2, яка поблизу населеного пункту Золоте-4, де 03.11.19 було завершено розведення сил та засобів.

Незважаючи на запевнення, що на цій ділянці начебто дотримується режим «тиша», протягом останніх 10 днів ситуація там вкрай неспокійна, а точніше там йде справжня локальна війна з використанням важкої артилерії, де українські війська вже в новому році понесли численні втрати, як мінімум, 3 бійців загинуло, більше 10 поранено.

Але, штаб ООС не надає нам інформацію про обстріли поблизу Золоте-4, а приховуючи це, пише про Хутор Вільний, Катеріновку, або Оріхове, де зараз відбувається справжнє пекло!



Інформація зі звітів Штабу ООС за останні 9 днів, читайте самі:

10.01.2020
Чотири обстріли поблизу населеного пункту Оріхове – з артилерійських систем калібру 122 мм (14 снарядів), мінометів калібру 120 мм (14 мін), 82-мм мінометів (16 мін), гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

12.01.2020
Обстріл поруч з Оріховим – з 82-мм мінометів – 19 мін, а також автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

13.01.2020
Обстріл поруч з Оріховим – зі 120-мм мінометів противник випустив 20 мін та мінометів калібру 82 мм – 10 мін, а також автоматичних станкових гранатометів.

14.01.2020
Тричі обстрілював в районі населеного пункту Оріхове – з артилерійських систем 122 калібру – 8 снарядів, з мінометів калібру 120 мм – 28 мін, з 82-мм міномету – 8 мін, а також застосував автоматичні гранатомети.

15.01.2020
Два обстріли неподалік населеного пункту Оріхове – з артилерії калібру 152 мм – 6 снарядів, 120-мм міномету – 27 мін.

16.01.2020
Двічі поруч з Оріхове – з артилерійських систем калібру 152 мм – 8 снарядів та 122 мм – 10 снарядів, міномету калібру 120 мм – 9 мін та 82-мм міномету – 15 мін, а також автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

17.01.2020
З мінометів 120 мм – 4 міни, а також з гранатометів різних систем, противник обстріляв захисників населеного пункту Оріхове.

18.01.2020
З мінометів калібру 120 мм – 27 мін, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї противник обстріляв захисників населеного пункту Оріхове.

19.01.2020
Сім обстрілів поблизу населеного пункту Оріхове – з артилерійських систем калібру 122 мм противник випустив 9 снарядів, зі 120-мм мінометів – 33 міни та з станкових протитанкових гранатометів – 9 пострілів.

Читайте такожє: Після наступного розведення сил Станично-Луганська РДА виявиться у “сірій зоні” – директор “Схід-SOS”

Попри масовані обстріли наших позицій в безпосередній близькості від ділянці розведення, – в кількох кілометрах, які російські окупанти ведуть з використанням мінометів 120 та 82 мм, важкої ствольної артилерії 152 та 122 мм, сотні снарядів і мін летять на голови наших захисників, незважаючи на вбитих та скалічених героїв, не було жодної заяви Зеленського, що процес розведення військ зайшов в глухий кут, обстріли не припиняються, гинуть військові! Жодної!

Ніякого перемир’я нема!

Але навпаки, анонсовані нові ділянки розведення: в Гнутове, поблизу Щастя, в Авдіївці, в Широкино!

Коли припиниться ця ганьба? – підсумовує Валерій Авер’янов.

Військовий журналіст, блогер, головний редактор ЦензорНет Юрій Бутусов зазначає, що 18 січня на фронті втрати в смузі 72-ї механізованої бригади. Один воїн загинув, вісім – поранені. Це результат загострення обстановки в районі н.п. Золоте, Новотошківське, Бахмутської траси, в смугах 72-ї та 93-ї бригад.

За повідомленнями з сектора, дві доби противник проводить обстріл із застосуванням 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів і мінімум двох гаубиць калібру 122-152 мм.

Значно почастішали випадки бомбардування з квадрокоптера. Російські війська почали системно застосовувати їх на передовій.

З нашого боку поки системні дії не чиняться – як і раніше, протидія коптерам силами РЕБ носить осередковий характер. З нашого боку бомбардування ударними коптерами залишається в руках добровольців та ентузіастів, а системного бойового застосування немає.

На жаль, реагування на зміну обстановки залишається в Збройних силах вкрай повільним і запізнілим. На шостому році таке відставання від вимог сучасної війни в командуванні ЗСУ викликає велике розчарування. Очевидно, бойовий досвід, як і раніше, не аналізується і пріоритети не розставляються.

Батальйони своїми вогневими засобами відповідають. Однак артилерія супротивника не пригнічується, вона знаходиться за межами вогню наших мінометів.

Потрібен вплив нашої артилерії, а вчора його не було, – підсумував Юрій Бутусов.

Читайте також: Різниця у відношенні влади до загиблих у авіакатастрофі та військових в ООС шокує

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE