Politerno > Україна і світ > Після наступного розведення сил Станично-Луганська РДА виявиться у “сірій зоні” – директор “Схід-SOS”

Після наступного розведення сил Станично-Луганська РДА виявиться у “сірій зоні” – директор “Схід-SOS”

  • 18 Січня, 2020
  • 840 Переглядів
  • 0

Під час наступного розведення сил і засобів на Донбасі, Станично-Луганська райдержадміністрація, а також всі державні і муніципальні структури  виявляться в так званій “сірій зоні”.

Про це в ефірі “Громадського радіо” заявив директор благодійного фонду “Схід-SOS” Костянтин Реуцький.

Його команда дізналася про це під час моніторингу дотримання прав людини у населених пунктах, де відбулося розведення сил та засобів.

“Працівники цих структур теж відчувають певну тривогу, розуміючи, що сил та засобів у поліцейських і взагалі в українських силовиків фактично немає для того, щоб забезпечити їхню безпечну роботу на цих майже неконтрольованих у майбутньому територіях”, — розповів Реуцький.

Костянтин Реуцький зазначив, що не може назвати точну кількість працівників Станично-Луганського райвідділку поліції, але зі слів самих поліцейських — їх не вистачає, щоб опрацьовувати усі звернення від місцевих жителів.

Зазначимо, у Станиці Луганській також несе службу батальйон поліції “Луганськ-1”, але він перебуває безпосередньо на контрольному пункті в’їзду-виїзду.

За результатами саміту в “нормандському форматі” 9 грудня в Парижі лідери України, ФРН, Франції та РФ заявили, що підтримують домовленість в рамках Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил на трьох додаткових дільянках на Донбасі до кінця березня 2020 року.

Через два дні після зустрічі, російські окупанти продовжили обстріли позицій ЗСУ всупереч домовленості нормандської четвірки 9 грудня в Парижі встановити до кінця 2019 року режим припинення вогню на Донбасі.

Згодом стало відомо, що бойовики відмовляли моніторинговій місії ОБСЄ у доступі до непідконтрольних територій Донбасу, зокрема до ділянок розведення сил і засобів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE