Politerno > Україна і світ > У Парижі почалися переговори нормандської четвірки (Відео)

У Парижі почалися переговори нормандської четвірки (Відео)

  • 9 Грудня, 2019
  • 1256 Переглядів
  • 0

У Єлисейському палаці в рамках нормандського саміту завершилися усі двосторонні зустрічі й почалися чотиристоронні переговори.

Про це повідомляє кореспондент ЄП з Парижа.

Спершу відбулася зустріч президента Володимира Зеленського з французьким колегою Емманюелем Макроном та із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, також із обома європейськими лідерами зустрівся Володимир Путін.

За інформацією “Європейської правди”, Меркель також провела короткі координаційні переговори з Макроном.

Коли лідери “нормандської четвірки” сіли за один стіл, журналістам дали можливість сфотографувати президентів України, Росії, Франції та канцлера Німеччини – і попросили ЗМІ залишити залу.

Президенти спілкуватимуться без преси, журналістам не дозволили бути навіть на початку їхніх переговорів.

Лідери країн вирішили не виходити до преси доти, доки не завершиться остання двостороння зустріч – між Зеленським та Путіним, яка відбудеться вже після засідання у форматі “четвірки”.

Далі вони зустрінуться знову, у форматі робочої вечері, та обговорять домовлене.

Наразі очікується, що підсумкова пресконференція почнеться після вечері, о 21:00 за Парижем (22:00 за київським часом).

Представники пресслужб попереджають, що ці плани також можуть змінитися. Наразі зустрічі затягуються; зокрема, переговори Зеленського з Меркель тривали довше, ніж очікувалося.

Раніше російський “Коммерсант” із посиланням на джерела повідомляв, що Путін на зустрічі в “нормандському форматі” буде жорстко дотримуватися попередніх позицій і домагатися виконання минулих домовленостей щодо Донбасу.

Путін і Зеленський, серед іншого, говоритимуть про газові питання, тож у двосторонній зустрічі президентів України і Росії можуть взяти участь міністр енергетики України Олексій Оржель і виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко, а також міністр енергетики Росії Олександр Новак і голова “Газпрому” Олексій Міллер.

Також стало відомо, що міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков, глава Служби безпеки Іван Баканов та головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак увійшли до складу офіційної делегації України на зустріч у “нормандському форматі”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE