Politerno > Україна і світ > Евакуйовані з Китаю виїхали у Нові Санжари – Полтавська облрада зберається на позачергову сесію

Евакуйовані з Китаю виїхали у Нові Санжари – Полтавська облрада зберається на позачергову сесію

  • 20 Лютого, 2020
  • 1223 Переглядів
  • 0

Всі пасажири евакуаційного рейсу, який доставив українців з Китаю до Харкова, пройшли перевірку. Вони сіли в автобуси, які повинні доставити їх в медцентр Нацгвардії “Нові Санжари” в Полтавській області. 

Глава “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” в Харківській області Віктор Забашта повідомив, що знав про прибуття літака до Харкова ще вночі.

“Я не знаю, який був хід думок і чи були альтернативні варіанти. Ще вночі нам поставили завдання і ми приїхали зустрічати літак”, – сказав Забашта. 

Також він підтвердив, що пасажири рейсу вже пройшли перевірку і сіли в автобуси, які повинні доставити їх в Нові Санжари. 

Біля трапу літака інспектори прикордонного контролю провели ідентифікацію осіб та проставили відмітки в паспортні документи іноземців. Прикордонний контроль здійснювався у захисному спорядженні із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки.

У той же час, Полтавська обласна рада 21 лютого проведе позачергове засідання в зв’язку із ситуацією в Нових Санжарах, де будуть проходити обсервацію евакуйовані з Китаю українці. Про це повідомив у себе в Facebook глава облради Олександр Біленький.

“Завтра на 10:00 скликаю позачергову сесію Полтавської обласної ради щодо ситуації у Нових Санжарах. Очікуємо керівництво МОЗу та інші компетентні служби, керівників та депутатів громади. Потрібно унеможливити будь-які прояви дестабілізації ситуації в області та поінформувати людей”, – написав Біленький.

Коментуючи місце ізоляції евакуйованих з Китаю українських громадян, він зазначив, що облрада не вповноважена приймати такі рішення.

“Хочу зазначити: місцеву владу особливо ніхто не повідомляв про таке рішення. Навіть Директора департаменту охорони здоров‘я. Тому, не приписуйте нам дій та вчинків, які викликають загальний резонанс. Для відповіді на всі запитання завтра оголошую позачергову сесію, куди запрошуємо керівництво МОЗу”, – додав голова ОДА.

Евакуйовані українці з Китаю будуть перебувати на карантині у санаторії в селищі Нові Санжари на Полтавщині, де за ними будуть наглядати кваліфіковані лікарі та медсестри. 

Як нами повідомлялося, у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди мають перевезти евакуйованих із китайського міста Ухань українців, мітингувальники перекрили дорогу міжрегіонального значення. 

Читайте також: Евакуація українців з Уханя: Зеленський і Гончарук переконують, що все під контролем

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE