Politerno > Україна і світ > На Полтавщині люди перекрили дорогу і палять шини, щоб не пустити людей із Китаю (Відео)

На Полтавщині люди перекрили дорогу і палять шини, щоб не пустити людей із Китаю (Відео)

  • 20 Лютого, 2020
  • 3087 Переглядів
  • 0

Мешканці с.м.т. Нові Санжари у Полтавській області протестують проти завезення до них евакуйованих із Уханя людей.

Люди перекрили дорогу й палили шини, а також вступили у сутички з поліцейськими.

“Ситуація на разі контролюється працівниками поліції.

Мешканці Нових Санжар практично цілу ніч блокували проїжджу частину населеного пункту. Висловлюють свій протест. Отримали звідкись інформацію, що до них будуть заїжджати  особи з Китаю  -і вони категорично проти такого заїзду. Вони вийшли на акцію протесту, перекривши дорогу

Вранці, коли працівники поліції попросили розблокувати дорогу, на превеликий жаль, досить “накалена” була ситуація. Частина громадян проявили певну агресивність і відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських і вступили навіть у сутичку з поліцейськими.

Через це понад 10 найбільш активних осіб було вилучено з натовпу, з ними проведена відповідна профілактична робота. Вони всі ідентифіковані. Людей попереджено, що у раз порушення закону вони будуть відповідати відповідно до закону.

Проте на даний момент люди не розходяться, продовжується акція протесту. Правоохоронці намагаються роз’яснити людям вимгои закондавства, також із людми спідллкуються органи місцевого самоврядування”, – розповів речник ГУ Нацполції Полтавської області Юрій Сулаєв у коментарі каналу “112 Україна”

Сайт поліції повідомляє, що близько 7-ї ранку в селищі Нові Санжари група місцевих мешканців заблокувала дорогу міжрегіонального значення.  Їх закликають не порушувати закон.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов виїхав на місце події до Новосанжарського району у зв’язку з протестом мешканців і перекриттям дороги.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ повідомило, що українців, евакуйованих з Китаю, доправлять на обсервацію у медцентр Нацгвардії “Нові Санжари” у Полтавської області.

“Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області”, – заявили у міністерстві. 

Там люди упродовж 14 днів перебуватимуть в обсервації “із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки”.

В МВС наголосили, що “усі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих” на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації “будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу”.

У міністерстві також запевнили, що “загрози здоров’ю громадян відсутні” і закликали українців не піддаватися на провокації та не порушувати закон.

У ДСНС повідомили, що для перевезення евакуйованих з китайського міста Ухань громадян підготували 7 автобусів та залучили 33 рятувальника.

Нагадаємо. 19 лютого на Львівщині люди притягли шини та перекрили під’їзд до госпіталю ветеранів війн та репресованих, бо бояться, що до них привезуть українців, яких евакуюють із китайського міста Ухань.

Усі заявлені 48 громадян України, а також 29 іноземців, які прибули на евакуацію з Уханя і пройшли перевірку на наявність коронавірусу, виявилися здоровими.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE