Politerno > Україна і світ > На Львівщині люди заблокували під’їзд до госпіталю, куди нібито везуть українців з Китаю (Відео – Фото)

На Львівщині люди заблокували під’їзд до госпіталю, куди нібито везуть українців з Китаю (Відео – Фото)

  • 19 Лютого, 2020
  • 2734 Переглядів
  • 0

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко під час брифінгу 19 лютого заявив, що немає жодних розпоряджень про потребу в розміщенні українців із Китаю на території Львівщини.

За його словами, окремі медустанови, за дорученням МОЗ, перевели у стан так званої посиленої готовності.

“Також доручено внести дві медичні установи до переліку таких, на базі яких мають бути проведені симуляційні навчання для медперсоналу та інших дотичних підрозділів, що можуть бути долучені у випадку потреби. Це обласна інфекційна лікарня та госпіталь у Винниках”, – зазначив Собко.

Водночас, близько 14:00 середу у Винниках люди перекрили під’їзд до госпіталю, до брами шпиталю завезли автомобільні шини, пише zaxid.net.

Відзначається, що паніка почалася у середу зранку, коли з госпіталю почали евакуйовувати пацієнтів.

Читайте також: Стало відомо, скількох українців евакуюють з Ухані та як довго їх утримуватимуть на карантині

«Якщо ми відпустимо всіх хворих, хто нас захистить? Хворих нема, пустий госпіталь – завозіть, кого хочете. Ми будемо стояти до кінця. В нас іншого виходу немає. Бо ми залишимося без роботи. Ніхто нічого не пояснює, сказали евакуація», – зазначила працівниця госпіталю.

Гендиректор госпіталю Максим Прикупенко розповів, що евакуація відбулася через симуляційні навчання і паніка безпідставна. Він додав, що заклад не готовий прийняти людей на карантин і до них українців точно не привезуть.

“Це відбувались симуляційні навчання. Близько восьмої ранку в ЛОДА рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС було прийнято рішення провести у нас симуляційні навчання щодо ймовірного переведення пацієнтів із госпіталю в інші лікувальні установи. Для того, щоби забезпечити місця для пацієнтів, які би, можливо, могли постраждати, якщо літак сів би у Львові і щось би трапилось надзвичайне, то люди, які би знаходились на борту, то цей госпіталь наш міг би прийняти тих пацієнтів, які отримали травми для проведення рентгенів, операцій… Я маю інформацію, що до нас на карантин пацієнтів з літака не привезуть. Заклад не готовий прийняти людей на карантин”. – заявив Прикупенко.

Він пояснив, що пацієнтів, які мали бути виписані, виписали додому. Всіх решту – переводили в інші лікувальні установи області та міста.

Крім того, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що розмовляв із міністром МОЗ Зоряною Скалецькою і запевнив, що ніхто українців на Львівщину не евакуйовує.

За словами Садового, наразі немає конкретного закладу, в який відвезуть українців. Це питання вирішиться, коли стане відомо, скільки українців повернуються з Китаю в Україну.

Читайте по темі: Евакуйованих з Китаю таки планують направити в “Медобори”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE