Politerno > Україна і світ > Російські ЗМІ поширюють фейк про «відсутність» «Бука» в районі катастрофи MH17

Російські ЗМІ поширюють фейк про «відсутність» «Бука» в районі катастрофи MH17

  • 20 Лютого, 2020
  • 1014 Переглядів
  • 0

В мережі оприлюднили «документи» нібито розвідки про те, що в районі катастрофи літака малазійських авіаліній MH17 «не було жодного «Бука». Російські ЗМІ швидко почали робити про це фейкові новини.

Про черговий фейк російських ЗМІ на своїй сторінці в Facebook написав Василь Максимов.

За словами користувача, колишня працівниця каналу Russia Today Яна Єрлашова пішла з каналу, щоб зайнятися «незалежною журналістикою». Вона зареєструвала сайт Bonanza media.

«Яна давно і серйозно стурбована тим, щоб довести непричетність РФ до загибелі рейсу MH-17 на Донбасі. Яна викладає на власний ресурс (з поштою на Яндексі) якісь скани «документів», — зазначив Максимов.

Він зазначив, що після публікації цих «матеріалів», російські ЗМІ почали писати «з посиланням на розвідку», що в районі катастрофи MH17 не було жодного «Бука» (зенітно-ракетного комплексу, який, за свідченнями міжнародних розслідувачів, і збив літак ).

«Ботоферми вже щосили тиражують дезінформацію», — зауважив він.

Користувач додав, що йому достатньо було всього 10 хвилин, щоб визначити джерело фейкової інформації. В той же час у російських ЗМІ цього не перевіряли.

«Але агресивна військова пропаганда працює саме так», — звернув увагу пан Максимов.

Новини з заголовком приблизно такого змісту «У районі катастрофи MH17 не було жодного «Бука» вже опублікували немало відомих російських ЗМІ така як ТАСС, Газета.ру, Известия та інші.

Читайте також: Є докази атаки росіян на позиції ЗСУ в районі Золотого

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE