Politerno > Україна і світ > Окупанти не пускають ОБСЄ інспектувати ділянки розведення

Окупанти не пускають ОБСЄ інспектувати ділянки розведення

  • 14 Грудня, 2019
  • 999 Переглядів
  • 0

Бойовики відмовляли моніторинговій місії ОБСЄ у доступі до непідконтрольних територій Донбасу, зокрема до ділянок розведення сил і засобів.

Про це повідомили в штабі операції Об’єднаних сил з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 13 грудня 2019 року.

«За даними звіту СММ ОБСЄ, представники збройних формувань Російської Федерації двічі затримували патрулі місії: на блокпості приблизно за 2,5 км на північ від ділянки розведення в районі н.п. Петрівське дозволили патрулю місії проїхати після 20 хвилин очікування; на блокпості західніше н.п. Верхньошироківське — лише після приблизно 1 години очікування», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали: Зеленський хоче створення «муніципальної варти» з нацгвардійців, ОБСЄ і окупантів

У штабі нагадали, що мандат СММ передбачає вільний і безпечний доступ представників моніторингової місії по всій території України.

«Усі підписанти Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей погодилися з необхідністю вільного та безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням. Однак збройні формування в окремих районах Донецької та Луганської областей щоденно відмовляють СММ у доступі до не підконтрольних урядові України територій», — зазначили у повідомленні.

Читайте також: ЄС продовжив санкції проти Росії до липня 2020 року

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE