Politerno > Україна і світ > Зеленський хоче створення «муніципальної варти» з нацгвардійців, ОБСЄ і окупантів

Зеленський хоче створення «муніципальної варти» з нацгвардійців, ОБСЄ і окупантів

  • 6 Грудня, 2019
  • 1002 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський поділився ідеєю створення в ОРДЛО «муніципальної варти», яка складатиметься з українських нацгвардійців, спостерігачів ОБСЄ і представників терористів «ЛДНР». Про це він заявив під час зустрічі з учасниками Майдану, передає Еспресо.TV з посиланням на активіста Євгена Сердюка.

За його словами, Зеленський хоче озвучити цю ідею на саміті лідерів країн «нормандської четвірки», яка відбудеться через кілька днів у Парижі. При цьому президент зазначив, що це один з наявних у його команди планів.

Згідно із задумом Зеленського, у «муніципальній варті» повинні бути лише ті представники окупантів, які ніколи «не стріляли і не вбивали», тобто не брали участь у бойових діях. Глава держави не уточнив, як повинна розподілятися кількість співробітників «муніципальної варти» між ОБСЄ, українською стороною і окупантами.

Також Зеленський наголосив, що під час зустрічі в «Нормандському форматі» він не має наміру йти на поступки президентові країни-агресора, додавши, що краще поїде з Парижа ні з чим, ніж зрадить інтереси України.

Ще один учасник зустрічі з президентом, активіст Майдану Іван Синєпалов підтвердив у Facebook, що Зеленський розповідав про ідею організувати спільне патрулювання окупованих територій загонами з ОБСЄ, співробітників поліції або Нацгвардії, а також «Народної міліції».

«Так, Зеленський зазначив, що в цій умовній народній міліції повинні бути люди, які не брали в руки зброї», – пише Синєпалов.

За словами активіста, президент дав зрозуміти присутнім, що не вірить в успіх «нормандських» переговорів і вкотре нагадав – Мінські угоди були підписані його попередниками.

Нагадаємо, що про спільне патрулювання Донецької області з окупантами говорили ще в 2015 році. Тоді таку ідею озвучив представник Генштабу, що викликало бурю обурення. Після цього у Генеральному штабі спростували цю інформацію.

Читайте також: У Раді зробили попередження Зеленському перед нормандськими переговорами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE