Politerno > Україна і світ > Головне для Коломойського — через Трампа вплинути на МВФ

Головне для Коломойського — через Трампа вплинути на МВФ

  • 6 Грудня, 2019
  • 1001 Переглядів
  • 0

Адвокат Трампа вже зустрівся з двома колишніми генпрокурорами – Шокіним і Луценко. Але тут важливо інше.

Як зазначає Володимир Фесенко, Руді Джуліані приїхав до Києва з журналістами. І, судячи з інформації в українських і західних ЗМІ, бере участь у якомусь медійному проекті в рамках конфлікту з імпічменту і передвиборних перегонів. На думку політолога, це будуть телеінтерв’ю на противагу юридичним свідченням. Таким чином він збирає компромат на Байдена.

Зверніть увагу, що Джуліані вже зустрівся з двома колишніми генпрокурорами – Шокіним і Луценко. А також зі слідчими, наприклад, з Куликом, хоча хто знає, яке це має відношення до розслідування по Burisma. Але тут важливо інше, і справа не стільки в Джуліані. З розмови з американським журналістом Володимир Фесенко дізнався, що навіть там розуміють, що Кулик пов’язаний з Коломойським. А якщо згадати проект-рішення про слідчу комісію Деркача та Дубинського, то стає зрозуміло, що Ігор Валерійович явно хоче сподобатися не тільки Руді Джуліані, який ще в травні називав того «ворогом США і Трампа», а самому президенту США. 

Мотиви Коломойського дуже нагадують логіку Фірташа: через розуміння з Трампом зняти претензії до себе американського правосуддя, ФБР. Як люди пострадянські, вони думають, що це можливо. І що перша особа, навіть в США, може вирішити все. Хоча давно пора зрозуміти, що Трамп не Путін, і навіть в Україні перша особа може не все.

Проте, ці люди звикли так думати. І не знати як у Коломойського, а Фірташу все ж вдавалося вирішити таким чином багато проблем. Не всі, звичайно, але через зв’язки з впливовими колишніми і нинішніми політиками в Австрії, Німеччині та Великобританії він вирішив чимало. Певною мірою цей метод працює. Але, безумовно, не в США.

На думку Володимира Фесенка, у Коломойського є ще один мотив сподобатися Трампу. Ми всі спостерігаємо за сплеском його війни з МВФ в останній місяць через його скандально відоме інтерв’ю The New York Times, заяви про переорієнтацію на Росію і російські танки у Варшаві і Кракові. Політолог був у Варшаві, і там поляки дуже чуйно сприйняли ці слова, але Коломойському плювати. Так чи інакше,  він сподівається, що якщо вдасться сподобатися Трампу, зав’язати стосунки з ним і його адміністрацією, і надати будь-яку допомогу в розслідуванні проти Байдена, тоді американці зможуть натиснути на штаб-квартиру МВФ і пом’якшити жорстку позицію Фонду по ПриватБанку та інших питань.

Ось такі два мотиви у Коломойського. І потім, інформації про нинішнє розслідування в США мало. Тому хто знає, може якісь зі своїх проблем йому і вдасться зняти. Але головне зараз для Коломойського – через Трампа вплинути на МВФ.

Читайте також: Джуліані оприлюднить докази причетності Байдена та Обами до корупції в Україні

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE