Politerno > Україна і світ > Арахамія каже, що закон про землю не приймуть до кінця року – 6000 правок (Відео)

Арахамія каже, що закон про землю не приймуть до кінця року – 6000 правок (Відео)

  • 6 Грудня, 2019
  • 1013 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуга народу” у ВР Давид Арахамія висловив сумніви, що до Нового року Верховна Рада прийме законопроект про запуск ринку землі с/г призначення.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на слова Арахамії у Верховній Раді.

“Така мета у нас – почати землю розглядати (до Нового року – ред.), але з огляду на те, що кількість поправок збільшується з кожним днем, вчора-позавчора було 3900, а сьогодні вже 4400, а я так прогнозую, що буде до 6 тисяч правок”. – заявив глава фракції СН.

Саме через велику кількість правок, за словами Арахамії, парламент навряд чи до 1 січня 2020 року прийме цей законопроєкт.

“Зараз ми хочемо подивитися, як проходитимуть правки і їхній розгляд у комітетах, бо там правки щодня додаються, і вчора навіть комп’ютери зависали, коли намагалися оформити це в порівняльну таблицю. Тому те, що ми хочемо, і що ми можемо, – відрізняється”, – сказав депутат.

“Є прогноз, що якщо просто вносити всі ці правки, то за часом це займе 10-12 сесійних днів”, – додав Арахамія.

Арахамія також заявив, що опозиційні сили в парламенті не хочуть, щоб цей законопроект розглядався. Він нагадав, і про вже прийняту поправку, яка забороняє володіння землі іноземцям, і передбачає проведення з цього питання референдуму.

Нагадаємо, цього місяця у Верховної Ради залишилося лише п’ять пленарних днів – 12 грудня і 17-20 грудня.

13 листопада парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт №2178-10 про обіг ринку земель сільськогосподарського призначення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE