Politerno > Україна і світ > Німеччина показала розклад нормандського саміту, а Путін планує окрему зустріч із Зеленським

Німеччина показала розклад нормандського саміту, а Путін планує окрему зустріч із Зеленським

  • 6 Грудня, 2019
  • 1031 Переглядів
  • 0

Зустріч президентів країн нормандської читвірки Володимира Зеленського, Еммануеля Макрона, Ангели Меркель та Володимира Путіна розпочнеться у Парижі 9 грудня о 16:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Про це повідомила представниця німецького уряду Ульріке Деммер, передає “Укрінформ”.

“Робоче засідання в чотиристоронньому форматі має розпочатися о 16:00. Спільна конференція запланована на 19:00 (20:00 за Києвом)”, – сказала Деммер.

Перед засіданням Ангела Меркель повинна провести двосторонні зустрічі з Зеленським і Путіним. О 15:00 (16:00 за Києвом) канцлерка проведе зустріч сам на сам із президентом РФ, а через півгодини (о 16:30 за Києвом) – із Зеленським.

Представниця уряду ФРН повідомила, що у Берліні сподіваються на “новий імпульс у мирному процесі та погодження нових кроків” на цьому саміті. Деммер також додала, що з жовтня 2016 року (попереднього саміту), в питанні мирного процесу врегулювання просунутися не вдалося. Але, за її словами, цьогоріч з’явилася “нова динаміка” та вдалося зробити конкретні кроки.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на речника Путіна Дмитра Пєскова, президент Росії Володимир Путін планує провести в Парижі двосторонні зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, із президентом України Володимиром Зеленським та з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

“Настрій (у Путіна – ред.) серйозний, очікування одне – сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту на південному сході цієї країни. Забезпечити ще раз загальне розуміння безальтернативності виконання мінських домовленостей, не допустити спроби будь-якого розмивання мінських домовленостей.

Здійснити такі важливі двосторонні зустрічі і з президентом Макроном, і з канцлером ФРН Меркель, і з президентом України Зеленським”.

За словами Пєскова, на “нормандському саміті” буде “предметне і фахове обговорення” врегулювання ситуації на Донбасі.

Інформацію про те, що в Києві нібито розглядають можливість створення в ОРДЛО “муніципальної варти” з представників України, ОБСЄ та т.зв. “ДНР” і “ЛНР” речник Путіна коментувати не став: “Ми так само разом з вами дізналися це з повідомлень ЗМІ, тому зараз коментувати не вважаємо за можливе”.

За словами Пєскова, Москва впевнена, що Парижу вдасться забезпечити всі необхідні умови для проведення саміту, незважаючи на акції протесту в місті.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що якщо чинна влада піде на внесення правок до Конституції про децентралізацію щодо ОРДЛО, вона при цьому “не переступить червоні лінії”, оскільки лише виконає те, про що домовилась минула влада у Мінську.

Конфлікт на Донбасі вважають російською агресією проти України з використанням місцевих бойовиків 45% українців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE