Politerno > Україна і світ > Правки до Конституції щодо ОРДЛО внесуть, бо минула влада про це домовилась – Пристайко

Правки до Конституції щодо ОРДЛО внесуть, бо минула влада про це домовилась – Пристайко

  • 6 Грудня, 2019
  • 1103 Переглядів
  • 0

Якщо чинна влада піде на внесення правок до Конституції про децентралізацію щодо ОРДЛО, вона при цьому “не переступить червоні лінії”, оскільки лише виконає те, про що домовилась минула влада у Мінську.

Про заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, передає Європейська правда.

“Президент Зеленський не один раз – тут питання не в його міністрах, не в його помічниках – він сам сказав, що є певні червоні лінії, які ми не переступаємо” – зазначив міністр.

За його словами, те, що будуть внесені певні конституційні зміни на основі децентралізації, обіцяв ще попередній уряд, і це було записано в Мінських домовленостях.

“Це те, що було обіцяно, це те, що було зроблено під військовим тиском, коли на нас наступали, коли наші люди гинули. Це те що записано Мінських домовленостях, які ми виконуємо. Жодних нових ідей, що стосуються змін до конституції, щонайменше в мене немає” – заявив міністр.

Нагадаємо, як заявив помічник президента Андрій Єрмак, команда президента Володимира Зеленського планує провести конституційну реформу і продовжити закон “про особливий статус” після Нормандського саміту.

Як заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв російським телеканалам, президент Володимир Зеленський хоче відновлення відносин з Росією і миру в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE