Politerno > Україна і світ > Всеукраїнський собор просить молитися: 17 грудня Рада розгляне законопроект №0931, який обмежує свободу совісті

Всеукраїнський собор просить молитися: 17 грудня Рада розгляне законопроект №0931, який обмежує свободу совісті

  • 14 Грудня, 2019
  • 2104 Переглядів
  • 0

У вівторок, 17 грудня 2019 року, Верховна Рада України планує голосувати у 2-му читанні небезпечну редакцію проекту Закону №0931 (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу) з якої видалили поправки релігійної спільноти.

Всеукраїнський собор нагадує, що 13 листопада Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин відхилив поправки підготовлені Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, які захищають право віруючих на право вільного вираження думки відповідно до свободи віросповідання.

Законопроект №0931 передбачає накладання штрафів від 3400 до 11900 гривень за порушення законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації.

Таким порушенням може вважатися “пряма або непряма дискримінація, утиск, відмова в розумному пристосуванні, підбурювання до дискримінації, пособництво у дискримінації чи віктимізація”, а також “множинна дискримінація або повторне протягом року вчинення будь-якого правопорушення”, передбаченого цією статтею.

Тобто звичайний громадянин взагалі не матиме права критикувати ЛГБТ, бо його звинуватять в дискримінації. Віруючі зможуть без покарання критикувати лише в релігійній споруді, чи під час богослужіння, бо за межами церкви, чи в медіа,чи в соцмережах за це чекають штрафи, чи покарання. 

Так само, якщо священик захоче поза церквою заявити, що різні збочення — це гріх, то його звинуватять у дискримінації, чи підбурюванні до неї, за що очікує серйозний штраф  та покарання. 

Окрім цього релігійні організації не матимуть права відмовити представникам ЛГБТ у працевлаштуванні в релігійній громаді на якісь адміністративні чи технічні роботи.

Законопроектом також пропонується наділити особливими повноваженнями Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в питаннях дискримінації (в першу чергу щодо ЛГБТ), пропонується, щоб його вимоги (приписи) були обов’язковими для виконання органами влади в аспектах усунення порушень законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації.

Боротьба з дискримінацією у даному законопроекті нівелює основоположні права людини на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на свободу світогляду і віросповідання.

Серед загроз прийняття даного законопроекту є приховане закріплення в Законодавстві України сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності як захищених ознак. Адже законопроект №0931 змінює відповідні положення у Законі України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», не згадуючи ознак СОҐІ у явному вигляді.

Детальніше тут. 

Враховуючи викладене, просимо молитися за те, аби депутати мали мудрість не підтримувати у зазначеному вигляді проект Закону №0931 щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу.

Закликаємо надсилати звернення до Верховної Ради України з вимогою урахувати поправки релігійної спільноти до Проекту Закону №0931 (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу) або виключити його з порядку денного. 

Довідка:

Всеукраїнський Собор – це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Завдяки братерській взаємодії Ради Євангельських Протестантських Церков України та Української Міжцерковної Ради євангельська спільнота ухвалила рішення консолідувати свої зусилля для збереження та поширення в українському суспільстві християнських цінностей та протидії тотальному наступу аморальності та інших негативних явищ, що несуть небезпеку майбутньому нашої країни.

Адже за останні роки Україна стала епіцентром глобальної духовної битви: корупція, руйнація сім’ї та проштовхування гріховних збочень, військова агресія і загроза втрати суверенітету та цілісності. Сьогодні наш народ як ніколи потребує єдності, миру та авторитету Божих настанов. Тож символічно, що «Всеукраїнський Собор» зареєстровано 22 січня 2019 року, у 100-річну річницю підписання Акту Злуки між УНР та ЗУНР у соборну Україну.

Всеукраїнський Собор не є політичним чи екуменічним об’єднанням, і не має на меті створення структури над існуючими релігійними об’єднаннями, які продовжують керуватися своїми доктринальними настановами та статутними положеннями. Спілка сповідує, що єдність послідовників Христа є ознакою приналежності до Нього та запорукою успіху місії Церкви у світі (Ів. 17:21). Проте єдність не вимагає одноманітності, навпаки, різноманітність відкриває багатство ресурсів, якими Бог наділив Церкву Христову для проповіді Євангелії та служіння людям. І саме через таку єдність у спільній справі служіння наша країна має реальний шанс змінитися в країну добра, любові, справедливості та честі.

Україна переживає важкі часи та потребує реалізації у повсякденному житті суспільства практичних християнських цінностей, що стали б запорукою його глибинних перетворень та великим благословенням для всього українського народу. Тільки на цьому непохитному фундаменті можна побудувати успіх і могутність нашої держави. Тож основними завданнями та напрямами діяльності «Собору» є поширення цих вічних біблійних принципів через культурні, освітні, волонтерські молодіжні, медійні і сімейні проекти, популяризація здорового способу життя та протидія негативним соціальним явищам.

Координатором «Всеукраїнського Собору» обрано Олександра Турчинова. До складу найвищого керівного органу Спілки, Духовної Ради Всеукраїнського Собору, головою якої обрано Валерія Антонюка, увійшли очільники основних протестантських євангельських союзів України.

Читайте також: “Батьківщина” спільно з Національним штабом захисту рідної землі проведуть акцію протесту під Радою (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE