Politerno > Україна і світ > У справі Гандзюк проведено 10 обшуків, Павловському та ще 3 фігурантам оголосили нові підозри – Офіс Генпрокурора

У справі Гандзюк проведено 10 обшуків, Павловському та ще 3 фігурантам оголосили нові підозри – Офіс Генпрокурора

  • 27 Лютого, 2020
  • 802 Переглядів
  • 0

Офіс генпрокурора та прокуратура Херсонської області спільно з СБУ повідомили про підозру 4 членам злочинної організації, яка вчиняла в області насильницькі дії щодо залякування громадян.

За версією слідства, зазначені особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортними засобами на суму близько 5 млн грн, вчиненому організованою групою та поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України). Також проведено 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів, повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк та створення зазначеної злочинної організації, в яких прокурори Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво, і є продовженням спільної спецоперації за участі Офісу Генпрокурора, СБУ і Нацполіції 20 січня 2020 року з метою припинення діяльності злочинної організації.

Зокрема повідомлено про підозру керівнику злочинної організації – колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань, який наразі перебуває під вартою. Також повідомлено про підозру і обрано запобіжні заходи іншим співучасникам.

Окрім того, 26 лютого 2020 року суд дозволив перевести до установи попереднього ув’язнення в м. Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання відповідно до вироку Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6 червня 2019 року, для участі у слідчих та процесуальних діях.

Нагадаємо, наприкінці січня правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція “БПП”) Ігоря Павловського, обвинуваченого у справі Катерини Гандзюк, за підозрою у керівництві злочинною організацією. Також стало відомо, що Офіс генпрокурора і Служба безпеки України провели обшуки у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його ексзаступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Наприкінці лютого Обласний суд болгарського міста Бургас дозволив екстрадицію до України підозрюваного у вбивстві Катерини Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка). Захист оскаржив дане рішення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE