Politerno > Україна і світ > Тимошенко: Влада не пройшла “тест на коронавірус” (Відео)

Тимошенко: Влада не пройшла “тест на коронавірус” (Відео)

  • 27 Лютого, 2020
  • 853 Переглядів
  • 0

Лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко вважає, що епідемія коронавірусу показала безлад, який існує в Україні.

Про це вона сказала це в ефірі телеканалу “112 Україна”.

За її словами, йдеться не лише про інформаційні, а перш за все, про організаційні прорахунки.

“Перше, що потрібно було зробити, – відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби та можливість виклику лікаря додому. Як тільки стало відомо про стрімке розповсюдження коронавірусу у світі, потрібно було скоординуватися з усіма країнами, які мають спеціальні експрес-тести для виявлення коронавірусу, і з тими країнами, які вже почали займатися розробкою вакцини. Але, на жаль, влада згаяла час, загралася в “мовчанку” і тим самим лише розігнала паніку”, – сказала Тимошенко.

Політик вважає, що влада продовжує вдавати, що нічого не відбувається, незважаючи на те, що вірус стрімко поширюється Європою.

“Чому сьогодні про медичні питання говорить міністр економіки? Чому міністр охорони здоров’я без медичної освіти й взагалі без розуміння, якою сферою вона керує. І взагалі, як може міністр охорони здоров’я під час таких ризиків, які постали перед Україною в контексті світової епідемії, самоізолюватися на чотирнадцять днів у Нових Санжарах і керувати по скайпу?” – обурилася Тимошенко.

Вона вважає, що влада не пройшла “тест на коронавірус” і українці, по суті, змушені захищатися самі.

Нагадаємо, за словами нардепки з фракції “Голос” Олександри Устінової, Україна збирається тестувати громадян на коронавірус неперевіреними тест-системами російського походження.

Читайте також: Яка ймовірність стати жертвою коронавірусу – розрахунки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE