Politerno > Україна і світ > Фігурант справи Гандзюк контактував з правоохоронцями після нападу – розслідування

Фігурант справи Гандзюк контактував з правоохоронцями після нападу – розслідування

  • 25 Березня, 2019
  • 1176 Переглядів
  • Comments Off

Екс-помічник народного депутата від БПП Миколи Паламарчука, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський часто телефонував херсонським правоохоронцям в день замаху на активістку та в інші важливі для розслідування дні.

Про це йдеться у фільмі-розслідуванні Слідства.Інфо “Гандзюк: системне вбивство”.

Журналісти із власних джерел отримали дані про телефонні з’єднання Ігоря Павловського за півроку до його затримання. 

“У день нападу, вранці 31 липня, Павловський телефонував голові Чаплинського міжрайвідділу СБУ Антону Запорожцю. Його особа цікава тим, що цей чоловік живе в будинку, де мешкала Катерина. Чому саме йому дзвонив Ігор Павловський після того, як активістку облили кислотою, співробітник СБУ відмовився говорити журналістам”, – йдеться у розслідуванні.

Зазначається, що чимало правоохоронців, з якими контактував Павловський, пов’язані з Олешками, де в травні 2018-го сталася масштабна лісова пожежа. 

Читайте також: Аваков розповів, як СБУ використовує справу Гандзюк та про роль Березенка у провадженнях щодо виборів

За інформацією журналістів, починаючи з дня нападу на Гандзюк та протягом літа й осені 2018 року Павловський майже 30 разів контактував ще з одним співробітником спецслужби —  очільником міжрайвідділу СБУ в Олешківському районі Борисом Плахутою.

“Наступного дня після нападу на Гандзюк, 1 серпня, Павловський мав три телефонні розмови з тодішнім начальником Новокаховської поліції Сергієм Сидоренком. Саме цьому відділу підпорядковується Олешківська поліція”, – зазначають журналісти.  

Плахута і Сидоренко відмовилися коментувати цю інформацію журналістам. Майже одразу після смерті Гандзюк Сидоренка перевели працювати з Херсона в Миколаїв, де він очолив кримінальну поліцію області.

Також журналісти підрахували, що понад 160 разів протягом півроку Павловський зідзвонювався з керівником Новокаховської прокуратури Олександром Королем.

Читайте також: Справа Гандзюк: активісти вимагають, щоб Порошенко звільнив Гордєєва

Король очолює місцеву прокуратуру, яка вела справу про підпал лісу. Він передавав провадження Генпрокуратурі, коли напад на Гандзюк пов’язали з вирубуванням насаджень. Згодом справу про підпал лісу ГПУ долучили до матеріалів про вбивство активістки.

Олександр Король підтвердив журналістам, що спілкувався з Павловським.

“Він же помічник депутата був, звернення постійно писали. Так що приходилося спілкуватися. Я по справі Каті Гандзюк взагалі з ним не спілкувався”, — сказав він.

Ще майже 80 разів упродовж літа 2018-го Павловський контактував із заступником прокурора Херсонської обласної прокуратури Костянтином Шабуняєвим. За словами чиновника, вони спілкувалися лише по роботі.

“Тут були звернення народного депутата Паламарчука й він приходив до мене на прийом, можна перевірити в книзі звернень громадян. Приходив у приймальні та неприймальні дні зі зверненнями”, — розповів Шабуняєв.

Читайте також: Мангер хоче, щоб його справу розслідувало ДБР і готовий пройти поліграф (Відео)

Однак, за інформацією журналістів, Павловський і Шабуняєв спілкувалися і в позаробочий час — увечері або у вихідні дні.

Водночас народний депутат Микола Паламарчук наголосив, що Павловський не міг звертатися до правоохоронців, бо не має таких повноважень.

“Він не може сам написати запит і не може звернутися сам, це просто не його функція. Він не може сам писати звернення, не може сам піти, до кого він піде? Хто він такий? Як хто його прийматиме?” — сказав він.

У поліції та Службі безпеки Херсонської області повідомили, що не отримували жодного запиту від Павловського протягом 2018 року. У прокуратурі не змогли надати такої інформації.

“З просуванням справи контакти Павловського змінювалися. Спочатку він контактував здебільшого з представниками поліції, а наприкінці серпня, коли нападників уже затримали, — зідзвонювався з начальником місцевої колонії Олександром Гусарєвим. Однак журналістам Гусарєв сказав, що взагалі не знає Павловського й не спілкувався з ним”, – зауважили журналісти.

Читайте також: “Я жертва, а в Гандзюк був конфлікт і з Порошенком”, – Мангер

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE