Politerno > Україна і світ > Влада намагається використати справу Гандзюк для дискредитації Тимошенко – експерт

Влада намагається використати справу Гандзюк для дискредитації Тимошенко – експерт

  • 12 Лютого, 2019
  • 1923 Переглядів
  • Comments Off

Коли в 2010 році влада Януковича відкрила кримінальну справу проти Луценка, яка закінчилася в підсумку «судилищем» і колонією, він цілком логічно стверджував: генпрокурор Пшонка в «ручному» режимі виконував вказівки Адміністрації президента розібратися з опозицією. Хто б міг подумати, що мине всього 9 років, і, після Революції Гідності, сам Луценко стане вже «ручним» генопрокурором, якого використовують для репресій проти опозиції.

Власне, не секрет, нинішня Генпрокуратура перетворилася на «філіал» Банкової, виконуючи всі її брудні завдання. У такий собі «силовий штаб» проти політичних конкурентів. Точніше – проти одного конкурента, якого панічно боїться Порошенко. Проти Тимошенко.

Черговим доказом стала відкрита в розпал виборчої кампанії кримінальна справа проти голови Херсонської облради Мангера, обраного за «списками» «Батьківщини». І, до речі, вже виключеного з партії на час встановлення причин загибелі Катерини Гандзюк. ГПУ ж звинувачує Мангера в «замовленні» вбивства активістки.

З одного боку, причетність Мангера має встановити слідство і суд. Ми багато чули гучних заяв від Луценка. І щодо нардепів, і чиновників, і команди колишнього президента Януковича. У підсумку жодна справа не доведена до суду.

З іншого боку – батько Гандзюк ще восени назвав серед потенційних «замовників» не тільки Мангера, а й нардепа від БПП і нинішнього главу Херсонський держадміністрації Гордєєва.

Тобто що відбувається?

По-перше, замість того, щоб влітку 2018 року оперативно почати кримінальні справи проти потенційних «замовників» замаху на Гандзюк, Луценко взагалі нічого не робив. І намагався справу «зам’яти».

По-друге, посередині президентської кампанії Луценко раптом вирішив згадати, що він представник закону – і зайнявся Мангером. А ось про Гордєєва, пов’язаного з Порошенком, таємниче забули.

Зрозуміло, суть скандалу – це спробувати дискредитувати Тимошенко перед виборами.

Правда, Луценко скромно замовчує про той факт, що про розслідування вбивства Гандзюк взагалі хотіли забути. Поки з ініціативи і під тиском Тимошенко Рада в листопаді не створила спеціальну слідчу комісію по «справі Гандзюк». І саме Тимошенко привертала увагу до того, що влада не хоче розслідувати смерть цивільної активістки.

Також варто нагадати, що громадська ініціатива «Хто «замовив» Катю Гандзюк?» задає це питання в першу чергу Порошенкові. І саме від активістів з незручними плакатами президент ховався в день подачі документів в ЦВК.

Мало того, в суботу «радикали», пов’язані з СБУ, намагалися зірвати під час мітингу Тимошенко акцію активістів. Провокація мала виглядати, як бійка з прихильниками Тимошенко, які нібито не дають поставити активістам незручні питання.

Найсумніше, що Луценка і Порошенка найменше хвилює пам’ять про Гандзюк. І ніхто не хоче знайти винних в її смерті. Нам намагаються влаштувати танець на кістках з метою «чорного» піару.

Втім, що чекати від Луценка, який «спустив на гальмах» розслідування вбивства десяткою людей на Майдані…

Дмитро Корнейчук, політичний експерт

Читайте також: “Вони пішли “по беспределу” – Тимошенко про підозру Мангеру та відсутність доказів по Гордєєву

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE