Politerno > Україна і світ > Зеленський обіцяє МВФ призначити главою НБУ “незалежного технократа”, Арахамія ж говорить про “слугу народу”

Зеленський обіцяє МВФ призначити главою НБУ “незалежного технократа”, Арахамія ж говорить про “слугу народу”

  • 14 Липня, 2020
  • 826 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з директором-розпорядником МВФ Крісталіні Георгієвій заявив, що до кінця тижня запропонує парламенту кандидатуру “незалежного технократа” на посаду голови НБУ.

Про це він написав у Twitter.

“Повідомив Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня запропоную парламенту кандидатуру нового керівника НБУ. Це буде незалежний технократ, який продовжуватиме незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я приймаю тільки в інтересах народу України”, – зазначив президент.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна“, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія після засідання Ради у вівторок заявив, що на посаду голови Нацбанку розглядають кандидатуру одного з нардепів із фракції “Слуга народу”.

“Це може бути народний депутат”, – зазначив Арахамія.

При цьому, він відмовився відповісти на запитання, чи є претендент на посаду голови НБУ членом профільного комітету парламенту, але сказав, що йдеться не про Данила Гетманцева – голову фінансового комітету ВР.

За його словами, у разі ухвалення рішення про призначення колеги по фракції на посаду керівника НБУ “Слуга народу” підтримає такий крок.

“Якщо це буде, наприклад, депутат нашої фракції, то думаю, що обговорення зайве, й усі підтримають, як завжди”, – додав Арахамія.

Нагадаємо, увечері 1 липня Яків Смолій подав у відставку з посади голови Національного банку України, мотивуваши цей крок політичним тиском. Згодом Верховна Рада звільнила його з посади.

На в’їзді до села, у якому мешкає ексголова Національного банку Яків Смолій, невідомі залишили труни й поховальні вінки з квітами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE