Politerno > Україна і світ > СБУ затримала підозрюваного у шахрайстві фігуранта “плівок Єрмака”

СБУ затримала підозрюваного у шахрайстві фігуранта “плівок Єрмака”

  • 14 Липня, 2020
  • 1563 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України затримала за підозрою в шахрайстві Дмитра Штанька, який фігурує в справі запису розмов брата глави офісу президента Андрія Єрмака Дениса.

Про це повідомили Інтерфакс-Україна і Liga.net із посиланням на інформацію, отриману в СБУ.

Штанька затримали 14 липня під час отримання 100 тисяч доларів хабаря в межах справи про шахрайство. Є версія, що саме Штанько вів скандальний відеозапис розмов Дениса Єрмака.

Як стверджують в СБУ, Штанько був посередником і взяв гроші “за сприяння у вирішенні питання з правоохоронними органами щодо повернення вилученого майна”.

У спецслужбі заявляють, що припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, яка підозрюється у вчиненні шахрайських дій.

За даним фактом відкрито кримінальну справу за статтею “Шахрайство”.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави ОПУ Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади. 

Андрій Єрмак в свою чергу заявив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис. У зв’язку з поширенням відео Єрмак заявив, що має намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.

Гео Лерос подав до НАБУ депутатське звернення, разом з “плівками”.

Встановлено кількох фігурантів записів, на яких брат голови Офісу президента Денис Єрмак нібито домовляється про призначення різних людей на державні посади.

Після самого Дениса Єрмака на записах є дві ключові фігури – його помічник та людина, яка знімала відео. За твердженнями журналістів, помічника звати Шумський Сергій Зіновійович.

Людину, яка знімала відео, за даними розслідувачів, звати Дмитро Олександрович Штанько. Чоловікові 39 років, він родом із Харкова, закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ. Він власник декількох компаній – у сфері надання фінансових послуг та у аграрній. Він брав активну участь у перемовинах щодо кандидатів на голів держпідприємств Національної академії аграрних наук.

Дмитро Штанько і Сергій Шумський, які на так званих “плівках Єрмака” разом з братом очільника ОП Андрія Єрмака Денисом проводили співбесіди кандидатів на держпосади, дали велике інтерв’ю для проєкту Бігус.Інфо.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE