Politerno > Україна і світ > В Україні та за кордоном вимагали покарання для замовників та вбивць Гандзюк (Фото – Відео)

В Україні та за кордоном вимагали покарання для замовників та вбивць Гандзюк (Фото – Відео)

  • 18 Травня, 2019
  • 1311 Переглядів
  • Comments Off

У Києві, 18 травня, біля Адміністрації Президента відбулася акція “Хто замовив Катю Гандзюк?”, її учасники вимагали встановити і покарати замовників убивства громадської діячки з Херсона.

Перед присутніми виступив батько Катерини Гандзюк Віктор, який звинуватив найвище керівництво країни і чиновницький апарат у покриванні злочинців. Акції пам’яті загиблої активістки відбулися в десятках українських міст, а також за кордоном. 

“І тоді, і зараз ми виходимо на захист своєї гідності і права на безпечне життя у власній країні. Ми вимагаємо відповіді: хто убив Катю, хто замовив напади на активістів, хто влаштував нам терор? Ми вимагаємо покарання. Ми нагадуємо суспільству і новій владі, що більшість нападів на активістів досі не розкриті; замовники – безкарні. Так не може бути в Україні нашої мрії”, – зазначили організатори акції – активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк”, що провели акцію у партнерстві з громадськими організаціями, рухами та об’єднаннями. 

Також подібні акції було анонсовано у 40 українських містах (Київ, Біла Церква, Ірпінь, Обухів, Гатне, Вінниця, Луцьк, Нововолинськ, Ківерці, Рожище, Дніпро, Костянтинівка, Слов’янськ, Маріуполь, Торецьк, Краматорськ, Житомир, Малин, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ, Івано-Франківськ, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Новояворівськ, Одеса, Миколаїв, Полтава, Кременчук, Рівне, Дубно, Суми, Тернопіль, Чортків, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів), у світових столицях – Страсбурзі, Лондоні, Берліні, Празі, Брюсселі, Варшаві, Парижі та у кількох містах Канади.

Учасники акції оголосять одну єдину вимогу до нової влади: припинити терор громадянського суспільства та покарати винних.

Всеукраїнська акція та події в регіонах організовані ініціативою друзів та близьких Катерини – “Хто замовив Катю Гандзюк?” і просто з небайдужими людьми.  

Нагадаємо, 7 травня ГПУ затвердила та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п’ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Тернопільські активісти обіцяли приєднатися у суботу 18 травня о 12:00 до всеукраїнської акції «Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?», яка відбудеться на площі навпроти Тернопільської ОДА (біля пам‘ятника Степана Бандері)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE