Politerno > Україна і світ > Лідер проросійської партії подав у відставку з поста віце-канцлера Австрії після оприлюднення скандального відео

Лідер проросійської партії подав у відставку з поста віце-канцлера Австрії після оприлюднення скандального відео

  • 18 Травня, 2019
  • 1069 Переглядів
  • Comments Off

Віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе на прес-конференції у Відні 18 травня оголосив про відставку.

Про це повідомив телеканал ORF, повідомляє ГОРДОН.

Заява з’явилася за добу після опублікування скандального запису розмови Штрахе з жінкою, яка стверджувала, що вона племінниця великого російського бізнесмена, наближеного до президента РФ Володимира Путіна.

Штрахе, лідер ультраправої Партії свободи, яка входить у коаліцію, повідомив, що вирішив піти з уряду після годинної розмови з канцлером Себастьяном Курцом.

За словами політика, це не перша кампанія з дифамації, розгорнута проти нього у пресі; він стверджує, що не порушив жодного австрійського закону.

Штрахе вимагає, щоб ЗМІ опублікували повний запис його зустрічі з росіянкою та її супутниками, яка відбулася в липні 2017 року на Ібіці в Іспанії. Партія свободи не лобіювала жодної ідеї про залучення російських інвестицій, які обговорювали на зустрічі, підкреслив лідер ультраправих.

Він повідомив, що попросив у Курца вибачення за свою поведінку на Ібіці, сказавши, що причиною було алкогольне сп’яніння. Також Штрахе публічно перепросив дружину, визнавши, що хотів “покрасуватися” перед симпатичними дівчатами на віллі.

Телеканал припускає, що відставка віце-канцлера може призвести до оголошення дострокових парламентських виборів.

Нагадаємо, 17 травня німецький журнал Spiegel опублікував фрагменти розмови Штрахе і його товариша по партії Йоганна Гуденуса з якоюсь Оленою Макаровою, котра назвалася “племінницею російського олігарха”.

Штрахе запевняв співрозмовницю, що якщо Партія свободи здобуде достатньо місць в уряді після виборів 2017 року, він допоможе росіянам із вкладенням коштів в австрійську економіку. За даними журналу, зустріч було підлаштовано: на віллі сховали безліч відеокамер, а “Макарова” була підставною особою. На правих політиків Австрії хотіли зібрати компромат, припускає видання. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE