Politerno > Україна і світ > Горбатюк заявив, що його управління вело розслідування по Богдану

Горбатюк заявив, що його управління вело розслідування по Богдану

  • 25 Жовтня, 2019
  • 985 Переглядів
  • 0

Управління спецрозслідувань Генпрокуратури займалося розслідуванням справи, де фігурував глава Офісу президента Андрій Богдан.

Про це заявив звільнений керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі “Громадського радіо“.

В управління Горбатюка вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити більше 3 мільярдів гривень за гарантіями корпорації “Єдині енергетичні системи” перед російським Міноборони.

“Є дійсно справа, у якій були прийняті судові рішення, які не могли насправді бути прийняті ні за яких умов. Вони на Україну поклали 3,2 мільярди гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Російській Федерації. За цією справою вже більше року ми підготували проекти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є ряд осіб, які сприяли прийняттю рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана”,  – заявив Горбатюк.

Нагадаємо, джерело в Генпрокуратурі повідомило Українським Новинам, що Генеральна прокуратура розглядає питання щодо вручення підозру чинному голові Офісу Президента Андрію Богдану.

Водночас, у Генпрокуратурі заявили, що нічого не знають про начебто підозру Богдану. 

23 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка.

Таке рішення Горбатюк пов’язує з тим, що він “незручний” для нового керівництва ГПУ. Формальною підставою звільнення Горбатюк вважає переатестацію прокурорів.

Офіційною причиною звільнення у ГПУ назвали “ліквідацію чи реорганізації органу прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду, або в разі скорочення кількості прокурорів органу прокуратури”.

У пресслужбі ГПУ УП уточнили, що Горбатюка звільнили і з посади керівника управління, і з генпрокуратури загалом.

Читайте по темі: Рябошапка саботує справи Майдану і вважає, що злочинної організації Януковича не було – Горбатюк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE