Politerno > Україна і світ > Муки народження правлячої партії

Муки народження правлячої партії

  • 24 Листопада, 2019
  • 1028 Переглядів
  • 0

Зараз партія «Слуга народу» мало чим відрізняється від невдалої партії колишнього президента Порошенка – БПП.

З інтерв’ю нового голови партії Корнієнка ясно, що, поки партія «Слуга народу» знаходиться на підпільному аутсорсингу. А керівник цієї мерехтящої ​​в ЗМІ партії, ймовірно, благородний волонтер, початківець депутат і трохи патріот України тільки освоює нові для себе політичні ролі лідера. Одна справа давати поради дрібним, провінційним політикам, інша справи самому бути сильним політиком загальнонаціонального масштабу.

Читайте по темі: У партії Зеленського офіційно не працює жодної людини – КВУ

Корнієнку, як майбутньому лідеру партія, а не формальному главі, разом з президентом Зеленським належить вирішити стару політичну задачу початку 20 століття, часів Леніна і Мартова, хто ким управляє – фракція партією чи партія – фракцією. Чи керувати партією буде господар Офісу президента – Богдан. Чи стане партія «Слуга народу» стимулятором реформ і прикладом чесності і професіоналізму для інших політичних партій, авангардом політичного розвитку, чи перетвориться на звичайний формальний піар-проект, годівницю для натовпу місцевих політтехнологів і партійних функціонерів?

Одне ясно – президент України Зеленський не поспішає очолити цю партію.

Він явно розчаровується в майбутній партії ще швидше, ніж в неохайному зібранні депутатів своєї однопартійної фракції «Слуга народу» у Верховній Раді, яка приносить йому стільки занепокоєння і неприємностей. Він дуже боїться, що швидке зростання регіональних організацій правлячої партій «Слуга народу» вбере в себе запеклих корупціонерів, місцевих політичних демагогів, цинічних чиновників і просто покидьків суспільства – шахраїв, бариг, гвалтівників і рекетирів. Як це сталося з частиною депутатів фракції «Слуга народу» Верховної Ради. І це знищить його рейтинг довіри і надії швидше, ніж помилки, непрофесіоналізм і корупція його Кабміну.

Виктор Небоженко

Читайте від автора: Скуті одним ланцюгом: Лещенко і Ляшко

Читайте також: Корнієнко виправдовується за скандали у “СН”: “Темний лицар” хоче все розвалити

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE