Politerno > Україна і світ > Влада впевнено просуває ідею легалізації кримінального переслідування журналістів

Влада впевнено просуває ідею легалізації кримінального переслідування журналістів

  • 25 Листопада, 2019
  • 837 Переглядів
  • 0

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що за замовні матеріали потрібно ввести кримінальну відповідальність для журналістів.

Про це він заявив в інтерв’ю “НВ“.

“Наприклад, за що може маячити кримінальна відповідальність? Коли я як третя особа прийшов до вас і сказав – ось вам $10 тис., напишіть, будь ласка, статтю про щось, що не є правдою, з метою якогось спеціального результату, який я хочу отримати у громадській думці. Більше того, я буду платити кожного разу $10 тис., і ви будете писати такі статті кожного дня у великому обсязі. Ось ці відносини можуть бути криміналізовані”, – пояснив Бородянський.

За його словами, поширення дезінформації та замовних матеріалів є загрозою національній безпеці країни і порівнянним з державною зрадою.

“Чому взагалі виникла думка про кримінальну відповідальність в інформаційній війні? Тому що я глибоко переконаний, що дезінформація і ось такі відносини між журналістом і, наприклад, замовником фейків є загрозою національній безпеці країни. Я вважаю цей злочин порівнянним із державною зрадою, умовно кажучи. Або близько до цього”, – підкреслив міністр. 

Читайте також: “Головна мета медіа-ініціатив Бородянського – створити інститут Інквізиції”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE