Politerno > Україна і світ > Парламент скасував державну монополію на виробництво спирту

Парламент скасував державну монополію на виробництво спирту

  • 3 Грудня, 2019
  • 1056 Переглядів
  • 0

Народні обранці схвалили у другому читанні президентський законопроєкт №2300 про скасування з 1 січня 2020 року державної монополії на виробництво спирту.

Таке рішення підтримали 284 народних депутатів.

Законопроєкт передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 січня 2020 року, можливість суб’єктам господарювання будь-якої форми виробляти спирт за умови отримання відповідної ліцензії, а також повну лібералізацію експорту спирту з України.

У той же час, для захисту вітчизняного товаровиробника законопроєкт передбачає, що імпорт спирту до 1 січня 2022 року зможуть здійснювати тільки уповноважені Кабінетом міністрів держпідприємства.

Нагадаємо, свій прогноз, у разі остаточного ухвалення спиртового законопроєкту № 2300, озвучив економіст Олександр Охріменко. За його словами, відмова від спирту українського виробництва та дозвіл на імпорт спровокують контрабанду лівого спирту з Придністров’я та окупованих територій.

У свою чергу колишній народний депутат України Дмитро Добродомов підозрює, що українську спиртову галузь хочуть “злити” під Росію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE