Politerno > Україна і світ > Єлісєєв спрогнозував, про що можуть домовитись на Нормандському саміті

Єлісєєв спрогнозував, про що можуть домовитись на Нормандському саміті

  • 3 Грудня, 2019
  • 893 Переглядів
  • 0

На думку голови ГО “Центр нових рішень” Костянтина Єлісєєва, під час  зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії 9 грудня у Парижі, прозвучить заклик до сторін забезпечити сталий і всеосяжний режим припинення вогню по всій лінії зіткнення, але не буде чітко вказано адресат, який має припинити вогонь.

Усвої статті для DT.UA колишній заступник Міністра закордонних справ України, представник України при Європейському Союзі, заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв прогнозує, що учасники саміту також привітають погодження так званої “формули Штайнмаєра” і закличуть Україну до її якнайшвидшої імплементації у національне законодавство шляхом ухвалення закону про “особливий статус ОРДЛО” на постійній основі.

При цьому буде очевидним прагнення Москви примусити Україну узгодити його текст з російськими маріонетками і по суті надати статус автономії регіону.

“По-третє, учасники паризької зустрічі також привітають успішне розведення сил і засобів у трьох пілотних точках і будівництво моста в Станиці Луганській. Вони закличуть продовжити процес розведення вздовж усієї лінії розмежування. Тобто фактично буде йтися про відступ українських військ із займаних позицій вздовж понад 400 км лінії зіткнення. У поєднанні з останнім рішенням про так званий “кордон ДНР”, цілком реальною є перспектива отримати заморожений квазікордон незаконного утворення”, – пише Єлісєєв.

Не здивуюся, якщо Москва зрештою ініціюватиме питання розміщення миротворців ООН вздовж цієї контактної лінії, аби її фактично “забетонувати”.

“По-четверте, лідери привітають обмін заручниками 7 вересня за формулою “35 на 35” та закличуть продовжити процес звільнення усіх утримуваних осіб на основі принципу “всіх на всіх”. Водночас звільнення у грудні 2017 року 74 українських заручників доводить, що для прогресу на гуманітарному треку проводити саміт не обов’язково. Тут радше потрібен скоординований міжнародний тиск”, – вважає дипломат.

По-п’яте, у позитивному ключі будуть відзначені ініціативи української влади про соціальні та пенсійні виплати мешканцям окупованих територій.

“Водночас, поза увагою залишаться важливі передумови для такого кроку, які мала б виконати Москва — відновлення української гривні, українського податкового поля та банківської системи на території ОРДЛО”, – попереджає Єлісєєв.

Не забуваймо й про захоплені Росією українські державні та приватні підприємства на окупованій території.

Читайте також: У Раді зробили попередження Зеленському перед нормандськими переговорами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE