Politerno > Україна і світ > ФБР вважає усі російські мобільні додатки «потенційною контррозвідувальною загрозою»

ФБР вважає усі російські мобільні додатки «потенційною контррозвідувальною загрозою»

  • 4 Грудня, 2019
  • 1034 Переглядів
  • 0

Федеральне бюро розслідувань США заявило, що вважає будь-який мобільний додаток, розроблений у Росії, «потенційною контррозвідувальною загрозою».

Як повідомляє інформаційне агентство Reuters, про це відомство заявило у відповіді на звернення Чака Шумера, лідера демократичної меншості Сенату (верхньої палати США), щодо російського мобільного додатку FaceApp.

У липні Шумер звернувся до Федерального бюро розслідувань і Федеральної торгової комісії через російський додаток FaceApp. На його думку, додаток може нести загрозу національній безпеці США, адже щоб скористатися ним, користувач повинен надати компанії «повний і беззастережний доступ до особистих фотографій і даних».

«Викликає глибоке занепокоєння, що особиста інформація американських громадян потрапляє до ворожої держави, яка активно залучено в кібератаки на нашу державу», — йшлося у зверненні Шумера.

Зауважимо, що доказів передачі будь-яких даних від FaceApp до уряду Росії наразі немає. Утім ФБР у своїй відповіді Шумеру зазначило, що здатність російського уряду отримати доступ до всіх онлайн-комунікацій безпосередньо через інтернет-провайдерів робить усі додатки, розроблені в країні, ризикованими.

FaceApp – це мобільний додаток, розроблений у 2017 році санкт-петербурзькою компанією Wireless Lab. Він дозволяє автоматично зістарити фото користувача. Улітку цього року FaceApp був одним із найпопулярніших додатків: так, у липні його встановило 50 мільйонів людей. Водночас з’явилася інформація, що він може порушувати конфіденційність користувачів.

Читайте також: Конгрес США ухвалив резолюцію проти повернення Росії в G7

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE