Politerno > Україна і світ > Армія ніколи не любила Порошенка, але й Зеленського поки що не полюбила – експерт

Армія ніколи не любила Порошенка, але й Зеленського поки що не полюбила – експерт

  • 7 Грудня, 2019
  • 1069 Переглядів
  • 0

Для Збройних сил України 2019 рік завершується із невизначеністю, так як, з одного боку, армія отримала чимало нового озброєння та обіцянки якнайшвидших реформ, з іншого боку – неоднозначне ставлення нової влади до своїх проблем.

При цьому любов’ю до нового президента армія не горить, втім, як і до попереднього, пише в своїй статті для DT.UA директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Автор зазначає, що тотальна недовіра військових до влади залишається однією з головних проблем президентів України.

“Копіювання президентом Зеленським стратегії попередника з орієнтирами на мирні переговори та політико-дипломатичні важелі — з відвертим усуненням Верховного Головнокомандувача від ідеї створення потужного війська — сьогодні залишається одним із вагомих викликів для України на сучасному етапі. Армія ніколи не любила Порошенка, але поки що не полюбила й Зеленського. І це було й залишається ваговитим мінусом верховних”, – пише він.

При цьому така ситуація на тлі майбутнього нормандського саміту, що несе для України численні ризики – або громадянського конфлікту, або продовження бойових дій – виглядає, м’яко кажучи, неоднозначно.

Читайте також: Зеленський має план щодо контролю над кордоном з РФ і намір провести вибори на Донбасі восени

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE