Politerno > Україна і світ > Росія обманює світ і в спорті

Росія обманює світ і в спорті

  • 9 Грудня, 2019
  • 839 Переглядів
  • 0

Виконавчий комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) позбавив РФ права брати участь у великих міжнародних спортивних змаганнях, зокрема в Олімпіаді та чемпіонатах світу. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні виконкому WADA в Лозанні, передає DW.

Представник агентства повідомив, що Росія не допускається до участі у великих міжнародних змаганнях терміном на чотири роки. При цьому вона позбавлена права приймати у себе або навіть робити ставки на проведення масштабних спортивних заходів. Таке рішення було прийнято одноголосно.

Також російським спортсменам не дозволяється виступати на Олімпіадах і світових першостях під прапором Російської Федерації. Брати участь у змаганнях зможуть під нейтральним прапором тільки ті російські спортсмени, які доведуть, що не приймали допінг.

Окрім цього, заборона на відвідування великих змагань поширюється і на російський урядових чиновників.

Таким чином на Олімпійських іграх в Токіо 2020 року і чемпіонаті світу з футболу 2022 року в Катарі будуть під забороною гімн і прапор РФ.

У Росії зараз є 21 день для оскарження цього рішення в Спортивному арбітражному суді.

Нагадаємо, що Комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував відсторонити Росію на чотири роки від участі в міжнародних змаганнях через порушення антидопінгових правил.

Ця рекомендація ґрунтувалася на висновку, що Москва сфальсифікувала дані про проби російських спортсменів з лабораторії Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

Читайте також: Росіяни ламали пошту виборчого штабу Макрона

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE