Politerno > Україна і світ > Росіяни ламали пошту виборчого штабу Макрона

Росіяни ламали пошту виборчого штабу Макрона

  • 7 Грудня, 2019
  • 982 Переглядів
  • 0

З’явилися докази причетності двох хакерських груп, пов’язаних з розвідкою РФ, до злому електронної пошти виборчого штабу президента Франції Еммануеля Макрона. Про це повідомляє французька газета Le Monde.

У ході президенської кампанії у Франції в 2017 році штаб Макрона заявив про масштабну хакерську атаку. Незважаючи на те, що підозра впала на російських хакерів, підтверджень цьому не знайшлося.

Тепер дослідники Google прийшли до висновку, що на початку березня 2017 року перед першим туром виборів президента Франції дві хакерські групи почали розробку операції по злому штабу Макрона. Згідно з дослідженнями, в атаці винні групи APT28 (Fancy Bear) і Sandworm.

Група APT28 відома з розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера, за даними якого вона пов’язана з підрозділом 26165 ГРУ РФ. Sandworm спеціалізується на участі в операціях із високим ризиком в умовах обмежених часових умов, її пов’язують із підрозділом ГРУ 74455, який часто працює з підрозділом 26165.

На думку журналістів Le Monde, замовник атаки, в ході якої оприлюднено багато інформації, зокрема, офіційних листів і документів, звернувся спочатку до APT28. Потім він вирішив “перестрахуватися” і підключив до роботи Sandworm.

Читайте також: ФБР вважає усі російські мобільні додатки «потенційною контррозвідувальною загрозою»

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE