Politerno > Україна і світ > РНБО затвердила основний сценарій реінтеграції Донбасу – питання Криму не знімається з порядку денного

РНБО затвердила основний сценарій реінтеграції Донбасу – питання Криму не знімається з порядку денного

  • 7 Грудня, 2019
  • 894 Переглядів
  • 0

РНБО затвердила один із сценаріїв розвитку подій на Донбасі, який буде втілюватися як основний, але не знімає з порядку денного питання Криму.

Про це ззяавив секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Ради нацбезпеки під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на трансляцію 5 каналу

“Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час”, – заявив секретар РНБО.

Данілов зазначив, що сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України.

“Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, – це вже похідні від, скажімо так, визначених сценаріїв”, – вказав він.

Секретар РНБО нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Данілов нагадав, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третім питанням, яке зараз розглядається, є повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

При цьому він підкреслив, що ті п’ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки є закритими.

“Варіанти є на будь-який випадок: якщо ми домовимося, якщо ми домовимося частково, якщо ми домовимося повністю. На будь-який випадок у нас є п’ять наших варіантів. Всі органи центральної влади, Збройні сили, всі спеціалізовані органи готові до будь-якого сценарію”, – підкреслив Данілов.

Також він він наголосив, що українська влада не знімає з порядку денного питання Криму.

“В нашій країні відбудуться наступного року місцеві вибори, і у нас є велике бажання, щоб вони відбулися на всій території України. Я б хотів, щоб вони відбулися і в Криму, але, на жаль, поки що це неможливо. Але питання Криму ми не знімаємо з порядку денного, і питання Криму є для нас так само ключовим. Ми свої землі, які належать Україні, свою територіальну цілісність будемо боронити”, – додав Данілов.

Читайте також: Армія ніколи не любила Порошенка, але й Зеленського поки що не полюбила – експерт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE