Politerno > Україна і світ > Зеленський в Шустера

Зеленський в Шустера

  • 7 Грудня, 2019
  • 1660 Переглядів
  • 0

Політичні телепередачі дивлюся в специфічному ключі: порівнюючи промовлене політиками і створене ними враження зі своїми припущеннями. Так ось. Для мене президент Зеленський виступив абсолютно передбачувано: переконливо і привабливо, темою володіє, але його виступ жодного уявлення про те, що буде обговорюватися в Парижі, зрозуміло, не дає. Так, до речі, і має бути.

Парубій ще більш передбачуваний. Тому що одномірний і примітивний, а його програмна платівка давно заїла на одному псевдопатріотичному треку. І зрозуміло, чому Порошенко відправив його замість себе – щоб не вислуховувати резонне: з якого дива ти лицемірно протестуєш проти того, про що сам і домовився з Путіним?

Вакарчук теж не здивував: співає з чужого – порошенківського – голосу, темою війни на Донбасі не володіє досконало, як, втім, і багатьма іншими політичними темами.

Про Арахамію роздумувати не цікаво в принципі – не фігура.

А ось злегка здивувала активна і жорстка підтримка Зеленського з боку Кравчука і Саакашвілі. Те, що обидва, м’яко кажучи, недолюблюють Порошенка – не секрет. Але озвчена однозначна риторика щодо недопущення мітингів «Ні капітуляції», в які ПОП вже неабияк вклався – це досить несподівано. Самих мітингів це, зрозуміло, не зупинить, але от охочих долучитися зменшить.

І вже зовсім мене спантеличила непоява на програмі Тимошенко. ЮВТ могла не прийти на зашкалюючу за рейтингом телепередачу лише в двох випадках:

1. Вона настільки захворіла, що прибути на ефір просто не в змозі, але тоді чому не попередили Савіка?

2. Відбулися домовленості із Зеленським, які включали непояву Тимошенко в ефірі. Ставлю на другий варіант. Бо бачив, як ЮВТ здатна збиратися і буквально переламувати свій хворобливий стан для певних важливих справ.

Зрозуміло, що саме ЮВТ здатна була предметно проїхатися по переговорним позиціям Зеленського: вона давно заявляє про капітулянтський характер «Мінська», а в її передвиборчій кампанії була альтернатива «Мінську» у вигляді розширеного «будапештського формату», так що риторика була заготовлена.

Тому ВАЗ цілком міг піти на якісь домовленості. Про що – скоро дізнаємося. Якщо, звичайно, домовленості існують.

Аexandr Kochetkov

Читайте також: Зеленський має план щодо контролю над кордоном з РФ і намір провести вибори на Донбасі восени

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE