Politerno > Україна і світ > Зеленський не зміг назвати Росію агресором

Зеленський не зміг назвати Росію агресором

  • 10 Грудня, 2019
  • 1084 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський під час промови на спільному брифінгу за підсумками саміту Нормандської четвірки у Парижі не спромігся назвати Росію агресором.

Про це заявила народний депутат від партії “Європейська Солідарність” Іванна Климпуш-Цинцадзе у ефірі телеканалу “Прямий”.

Як відомо, під час свого виступу Зеленський зазаначив, що сторони мають припинити вогонь на Донбасі до кінця цього року.

“Я поки що не знаю, як контролювати цю ситуацію. 20 разів говорили про припинення вонгю і 20 разів ці домовленності порушувалися. Сподіваюсь, Російська федерація, маючи великий вплив на сепаратистів на окупованій тетритоії, посприяє цьому. До кінця року це відбудеться, я сподіваюся”, – сказав Воолодимир Зеленський.

Путін залишив без відповіді тезу про вплив на сепаратистів.

“Мене непокоїть те, що президент України не спромігся під час пресконференції чітко прояснити, хто є агресором, хто є сторонами конфлікту. А сторонами конфлікту є Російська Федерація і Україна. РФ – країна-агресор, яка напала на Україну і окупувала частину її території.

І Зеленський якось підтримав цей путінський наратив щодо того, що РФ має вплив на так званих “сепаратистів”. Для мене це неприйнятно і я не розумію, чому президент України повівся саме у такий спосіб”, – зазначила політик.

Читайте також: Зустріч Нормандської четвірки – основне

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE