Politerno > Україна і світ > “Слуги народу” хочуть скасувати мовний закон

“Слуги народу” хочуть скасувати мовний закон

  • 10 Грудня, 2019
  • 3458 Переглядів
  • 0

Народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський вніс у Верховну Раду законопроєкт про скасування закону про державну мову. Про це він повідомляє на своєму Telegram-каналі.

«На базі нововиявлених обставин, зважаючи на рішення Венеціанської комісії. Ми всі прекрасно розуміємо, що нічого спільного з захистом і розвитком української мови, чинний закон не має», – стверджує Бужанський.

На його думку, закон про мову спрямований “на дискримінацію носіїв інших мов” і в першу чергу російської мови.

«Що цей закон безпосередньо завдає шкоди нашій державі, виштовхуючи наших громадян з нашого інформаційного поля в чуже. Що цей закон вбиває і принижує нашу україномовну літературу, ставлячи її в неконкурентне становище і не даючи їй рости», – пише нардеп.

Бужанський висловив упевненість, що скасування мовного закону дозволить створити «дійсно вартісний документ», який буде відповідати європейським цінностям та інтересам України.

«Слуга народу» додав, що автори закону про мову «відверто образили і принизили» права неукраїномовних громадян України.

«Про що прямо говориться у висновках Венеціанської Комісії. Я обіцяв, що постараюся виправити все те, що зробили з нашою країною за минулі 5 років», – підсумував Бужанський.

Зазначимо, закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» набув чинності 16 липня. Закон закріплює за українською мовою статус єдиної державної.

Під час саміту “нормандської четвірки” президент країни-агресора Володимир Путін знову висловився про “утиск” прав російськомовних в Україні.

Читайте також: Нардепи від “Слуги народу” Бужанський і Лерос побилися у Раді (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE