Politerno > Україна і світ > Бужанський, Павлюк та інші “слуги” внесли поправку, яка знищує суть декларування, – Шабунін

Бужанський, Павлюк та інші “слуги” внесли поправку, яка знищує суть декларування, – Шабунін

  • 4 Вересня, 2023
  • 961 Переглядів
  • 0

На правоохоронному комітеті нардепи “Слуги народу” Максим Бужанський, Максим Павлюк та інші “слуги” знищили суть декларування, за відновлення якого завтра голосуватиме Рада. Йдеться про законопроєкт №9587-д.

Про це у Facebook повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін, інформує Цензор.НЕТ.

Як зазначив Шабунін, цим нардепи зривають співпрацю з МВФ та вступ України до ЄС.

“Під час засідання комітету Павлюк і Бужанський провели поправку, якою внесли зміни до Кримінального кодексу, що взагалі не була предметом законопроєкту.

Суть правки – у випадку, якщо посадовець не задекларував орендоване майно, то при визначенні покарання враховуватимуть лише ту суму, яку декларант має платити за оренду такого майна.

Відповідно, якщо оренда безкоштовна або вартість її занижена, то і відповідальності не буде взагалі.

Тобто, якщо під час війни депутат “заробив” на розкішний печерський маєток (як “слуга” Халімон) і записав його “на родичів”, а сам нібито лише користується, то в декларації його можна вже НЕ показувати.

Бо якщо його і знайдуть, максимальне покарання – смішний адмінштраф (від 17 тис. грн)”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає Шабунін, правка також може дозволити уникнути відповідальності за недекларування активів, де декларант є непрямим власником, а бенефіціаром. Тобто все оформлене на офшори майно також можна буде не показувати і не нести відповідальність за це.

“Інша правка до законопроєкту (сформульована самим комітетом з правоохоронної діяльності) забезпечить непотрапляння до “Реєстру корупціонерів” таких корупціонерів з “маминими квартирами”.

А саме – не потраплятимуть до реєстру всі, хто збрехав у декларації до 1 млн 300 тис. Відкупився штрафом від порушення – і гуляй!

Роблять вони це спеціально в обхід антикорупційного комітету та основного законопроєкту №9534 про відновлення декларування.

Нагадаю, відновлення декларування та покарання за брехню в них – одна з основних вимог МВФ до України. МВФ – від якого залежить значна частина бюджету на наступний рік.

Лише вчора Посли G7 чітко написали у публічній заяві до депутатів: “лазівок для орендованих активів” не має бути (!).

Проте проросійським депутатам (як Бужанський) та курумпантам (як павлюки) начхати як на забезпечення грошима воюючої України, так і на її майбутнє в ЄС”, – підсумував Шабунін.

Нагадаємо, польске видання Rzeczpospolita виправило статтю про екстрадицію українських громадян на запит Києва. Журналісти уточнили, що йдеться про видачу саме тих, хто допомагав ухилянтам нелегально переходити кордон, а не про видачу власне самих ухилянтів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE