Politerno > Україна і світ > США арештували понад $1 мільярд активів РФ – їх хочуть передати Україні

США арештували понад $1 мільярд активів РФ – їх хочуть передати Україні

  • 4 Вересня, 2023
  • 241 Переглядів
  • 0
санкції проти РФ

За півтора року повномасштабної війни Росії проти України США наклали арешт на більш як $1 млрд приватних російських активів у інших країнах.

Ми затримували літаки у Швейцарії та на Близькому Сході. Заарештовували контрабандистів у Італії, Німеччині, Латвії. Також висунули звинувачення за відмивання грошей у Великій Британії. Таким чином, ми показали, що сховатися ніде“, – розповіла CBS News заступниця генерального прокурора США Ліза Монако, передає LIGA.net.

Офіс Монако керує робочою групою KleptoCapture – підрозділом Мін’юсту, створеним у березні 2022 року для забезпечення дотримання санкцій проти російських олігархів та пошуку їхніх прихованих активів у всьому світі. За словами заступниці генпрокурора, ця робота спирається на широку співпрацю з іноземними партнерами.

KleptoCapture не лише шукає поплічників Кремля, які приховують активи, а також і тих, хто допомагає олігархам уникати санкцій.

“Банкам, авіаційній галузі, страховим компаніям, усім, хто збирається виводити російські активи, – це знак і попередження: будьте обережні з тими, з ким маєте справу, тому що ми спостерігаємо. І будуть наслідки, якщо ви допомагатимете і сприятимете ухиленню від санкцій”, – сказала Монако.

Торік Міністерство юстиції конфіскувало на Фіджі супер’яхту вартістю $300 млн, яка належала олігарху Сулейману Керімову, а також затребувало конфіскації яхти вартістю $90 млн біля берегів Іспанії, яка належала олігарху Віктору Вексельбергу.

Серед предметів розкоші, які Міністерство юстиції США намагається конфіскувати від початку війни, – літак Gulfstream вартістю $60 млн і літак Boeing ($350 млн), зареєстровані на мережу з п’яти підставних компаній і анонімного трасту, які пов’язані з російським мільярдером Романом Абрамовичем.

Ми прагнемо отримати від Конгресу повноваження, які дозволять нам використовувати отримані кошти на користь українського народу“, – сказала Монако.

Нагадаємо, аа правоохоронному комітеті нардепи “Слуги народу” Максим Бужанський, Максим Павлюк та інші “слуги” знищили суть декларування, за відновлення якого завтра голосуватиме Рада. Йдеться про законопроєкт №9587-д.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE